EPI: Lav hellere en musikskole i Aasiaat

Paraplyorganisationen for de skabende og udøvende kunstnere - EPI - bakker op om kunstnerforeningen KIMIK, Nationalteatrets og Skuespillerskolens modstand mod Naalakkersuisut udmelding om at flytte Grønlands Kunstskole fra Nuuk til Aasiaat.

EPI undrer sig først og fremmest over, at hverken Kunstskolen, kunstnerforeningen eller andre i kunstnermiljøet var taget med på råd, forud for beslutningen, skriver foreningens formand Juaaka Lyberth, der samtidig understreger at det er i EPI’s interesse, at kunst- og kulturlivet udvikles og fremmes i alle bosteder herhjemme.

Men, såfremt Naalakkersuisut har overvejelser om at skabe en eller anden form for kunstnerisk skole i Aasiaat, så vil EPI foreslå, at der skabes en musikskole i Aasiaat. 

Aasiaat er allerede kendt som en aktiv musikby, blandt andet med sine store musikfestivaler. Så hvorfor ikke bruge byens gode image til at skabe en hel ny musikskole i byen og dermed udvikle musikmiljøet?, foreslår EPI-formanden.

Ved at skabe en musikerskole i Aasiaat, vil man kunne yderligere styrke og fremme de enkelte musikeres kunnen, kompetencer, viden om instrumenter, musik arter og genrer, og dermed også styrke og løfte den grønlandske musik til et endnu bedre og højere niveau, mener han.   

- Det giver langt mere mening, hvis man ønsker at fremme grønlandsk kunst- og kulturliv, og pengene vil blive brugt meget mere fornuftigt, slutter EPI´s formand Juaaka Lyberth.

 

 

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.glKNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt