Entreprenør vinder flyvsk byggeri

MT Højgaard sikrer sig opgaven om blandt andet at bygge terminal og flyveledertårn til Nuuks nye lufthavn.
MT Højgaard kommer til at stå for at opføre blandt andet den nye lufthavnsterminal i Nuuk, som kan ses illustreret her. Foto © : Kalaallit Airports
05. januar 2021 13:26

Entreprenørfirmaet MT Højgaard International skal stå for at bygge bygningerne til Nuuks nye lufthavn.

Det oplyser Kalallit Airports International A/S i en pressemeddelelse.

Der er tale om en terminalbygning, en servicebygning og et flyveledertårn.

LÆS OGSÅ Air Greenland om forkortelse af landingsbane i Qaqortoq: Det vil ikke betyde noget for os

- Det er meget glædeligt, at denne del af projektet har opnået en vellykket licitation. Bygningerne er essentielle for lufthavnsprojekterne og skal sætte standarden for serviceniveau og passageroplevelsen i de nye internationale lufthavne, siger Aviaaja Karlshøj Knudsen, projektdirektør i Kalaallit Airports International A/S, i pressemeddelelsen.

Også administerende direktør for MT Højgaard Grønland glæder sig over at have vundet opgaven.

- Vi er stolte over at få lov til at opføre de nye lufthavnsbygninger. Den nye internationale lufthavn har potentiale til at få en enormt stor betydning for Nuuk. Det er et stort og spændende projekt, hvor vi har glæde af vores lokale forankring i Grønland.

I ét med fjeldene

Det er Zeso Architects, der fører tegneblokken for de nye lufthavnsbygninger. Alle tre udføres som stålkonstruktioner beklædt med lette facader af henholdsvis glaspartier og alu-kassetter.

Terminalbygningen skal have en facadebeklædning med en struktur, som skal afspejle landskabet i Nuuk med fjeldene, der omkranser byen, fremgår det af pressemeddelelsen.

Hvis alt går som planlagt, går selve byggeriet i gang den 1. juli 2021.

LÆS OGSÅ Kalaallit Airports: Kinesiske og amerikanske fly skal lande i Grønland

Tårnet skal efter planen stå klar i juni 2022, mens terminalbygningen og servicebygningen regnes med at være færdigbyggede i juni 2023.

Grønlands selvstyre ved Kalaallit Airports International A/S har siden 2016 været i gang med at etablere nye lufthavne i Nuuk og Ilulissat med banelængde til internationale flyvninger.