Landgangsfartøjet fragtede maskiner til og fra Ikkatteq ved Kulusuk, hvor amerikanerne efterlod en masse jernskrot efter krigen. ArkivfotoFoto: Paarnaq Hansen / knr

Entrepenørmaskiner sank med skib ved Østgrønland

Et landgangsfartøj var på vej til Qaqortoq fra Ikkatteq, da det sank. Fartøjet havde fragtet amerikansk krigsskrot.

Det var et landgangsfartøj med entrepenørmaskiner ombord, der for knap tre uger siden sank ud for Østgrønland. Ombord på skibet var tre personer, der heldigvis alle blev reddet op af et følgefartøj. 

Landgangsfartøjet fragtede maskiner til og fra Ikkatteq ved Kulusuk, hvor amerikanerne efterlod en masse jernskrot efter krigen. Kommuneqarfik Sermersooq har startet oprydning på stedet i efteråret sammen en virksomhed fra Qaqortoq. Oprydningen sluttede for i år i sidste måned, og det var på turen mod syd til Qaqortoq, at skibet sank.

LÆS OGSÅ Skib sunket ved Østgrønland

Ombord på skibet var flere entrepenørmaskiner, fortæller Frank Rasmussen, der er miljøchef i Kommuneqarfik Sermersooq.

- Til alt held blev landgangsskibet ledsaget af et følgeskib, som hurtigt fik reddet besætningen på landgangsskibet. Der var således kun tab af båd, maskiner og andre private ejendele, siger Frank Rasmussen.

LÆS OGSÅ Blandt rustne tønder og bilvrag: På besøg i amerikanernes krigsskrot

Arktisk Kommando modtog elektronisk nødsignal fra skibet ved østkysten, da det sank. Arktisk Kommando henviser til Grønlands Politi i forhold til efterforskningen af forliset.

Grønlands Politi har dog ikke mange flere oplysninger. Sagen er givet videre til Søfartsstyrelsen og Den Maritime Havarikommission, oplyser politiet.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt