Ensprisordning på olie afskaffes til næste år

2012 bliver formentlig det sidste år med ens priser over hele landet på de flydende brændstoffer.
02. januar 2012 11:36

I stedet indføres der efter krav fra konkurrencetilsynet her i landet såkaldte maksimalpriser. Det betyder, at de lokale olie- og benzinforhandlere her i landet får mulighed for at fastsætte priserne inden for det spillerum, som forhandlerrabatten giver. Det oplyser det KNI-ejede selskab Polar Oil i en pressemeddelelse i dag.

Det betyder i praksis, at der bliver en højeste pris på, hvad de forskellige olie- og benzinprodukter må sælges til, mens der ikke bliver nogen nedre grænse for, hvor billigt de lokale olie- og benzinforhandlere må tage for produkterne.

Naalakkersuisut har godkendt det nye prissystem i forbindelse med forhandlingerne om en ny servicekontrakt med Polar Oil. Men Naalakkersuisut har samtidig forlangt, at der gennemføres en passende overgangsperiode fra ens- til maksimalpriser. Og den periode er blevet fastsat til et år.

Derfor har KNI og Polar Oil opsagt samtlige detailforhandleraftaler med henblik på, at forhandlerne i god tid inden den 1. januar næste år -  2013 - kan tage højde for den nye prisstruktur.