Enighed om ny overenskomst på sundhedsområdet

Det offentlige og Sundhedskartellet er enige om en fireårig overenskomst på sundhedsområdet. Nu skal aftalen til afstemning hos Sundhedskartellets medlemmer.
Skrevet af Kathrine Kruse
06. februar 2020 13:53

Efter 12 dages intensive forhandlinger nåede Selvstyre, kommunerne og Sundhedskartellet fredag aften i sidste uge til enighed om en fireårig overenskomst.

Det meddeler parterne torsdag i en pressemeddelelse.

- Det var en konstruktiv og intensiv forhandlingsproces, siger formanden for PPK, Ken Jensen.

Temaet for forhandlingerne har været rekruttering og fastholdelse, og den endelige aftale omfatter ifølge parterne en stigning i sundhedspersonalets realløn og højere indbetalinger til pension.

- Derudover indeholder den også to ugers ekstra forældreorlov med fuld løn, hvilket gør PPK medlemmerne til den barselsførende overenskomstgruppe i Grønland. Dertil kommer en øget uddannelsesindsats, fokus på ledelse og forenkling af administration, lyder det fra formanden for PPK, Ken Jensen, og arbejdsgivernes forhandlingschef Frederik Schmidt.

LÆS OGSÅ Sundhedskartellets nye overenskomst endelig på plads

Den opnåede aftale skal nu til afstemning hos de faglige organisationer under Sundhedskartellet PPK og godkendes af Naalakkersuisut.

Afstemningsresultatet forventes at foreligge i løbet af marts.

Hvis medlemmerne siger ja, træder den nye overenskomstaftale i kraft i perioden fra 1. april 2020 til 31. marts 2024.

Sidst, der var overenskomstforhandlinger på sundhedsområdet, kom aftalen først på plads to et halvt år efter, at den var udløbet.