Engagerede oldboys får officielt mesterskab

For første gang kan oldboysspillere glæde sig til at deltage i officielt GM for deres aldersgrupper.
Skrevet af Mads Pedersen
30. januar 2018 13:11

Hvis man forestiller sig gråhårede, halvdårlige futsal spillere, når man hører ordet oldboys-GM, så tager man fejl. Nutidens oldboys spillere består at seriøse sportsfolk, der går op i medaljer, og som vil glæde sig over at GM nu er officielt for dem.

Indtil nu har grønlandsk mesterskaber i futsal for oldboys været uofficielt. Det har blandt andet betydet at klubber ikke kunne få offentlig støtte, når de skulle sende oldboysspillere til mesterskaber. 

Men nu har bestyrelsen i Kalaallit Arsaattartut Kattuffiat, KAK, besluttet, at oldboys-GM skal være officielt.

Beslutningen er taget dels for at sikre at klubberne kan søge offentlige midler, men også for at anderkende oldboysspillernes engagement overfor futsal. Det fortæller John Thorsen, formand for KAK, til KNR. 

- Før i tiden var det mere en slags hygge-mesterskab, men i de senere år er det blevet et mere alvorligt mesterskab, som spillerne går meget op i, siger KAK-formanden. 

LÆS OGSÅ Grønland kan måske spille international fodbold om ti år

Og det er det, som forbundet gerne vil anerkende ved at gøre mesterskabet til en officiel del af KAK.

- Oldboysspillerne nu til dags er seriøse sportsfolk som er fysisk stærke og teknisk gode, og har stor konkurrencementalitet. Så det vil betyde meget for spillerne, at det nu er officielt, for nu kan de vinde officielle medaljer, siger John Thorsen. 

Det første officielle futsal-GM i futsal for oldboys 35+ vil blive afholdt i Ilulissat fra den 27. til og med 29. april, mens GM for oldboys 45+ vil blive afholdt i Maniitsoq den 18-20. maj. 

Forudsætningen for, at oldboys-GM bliver afholdt er, at der er mindst fire tilmeldte klubber. 

GM for oldgirls bliver også officielt, men ifølge KAK er det usikkert om mindst fire klubber vil tilmelde sig. Dette mesterskab skal gerne afholdes i Nuuk i starten af marts.

KAK har endnu ikke taget stilling til om udendørsfodbold skal blive officiel.