De ansatte i Munck Gruppen bor i denne camp ved lufthavnen.Foto: KNR

Endnu en smittet i Munck-campen i Nuuk

Personen var og er i karantæne, fordi personen havde været i kontakt med de, der blev bekræftet smittet i sidste uge.

Endnu en person i Nuuk er smittet med coronavirus, og endnu en gang er det en person i Munck Gruppens camp ved lufthavnsbyggeriet, der er smittet.

Det bekræfter landslæge Henrik L. Hansen, da KNR talte med ham torsdag aften.

- Det er korrekt, at der er konstateret en smittet her til aften, men det var ikke helt uventet, fordi det er heldigvis en, der i forvejen var i karantæne, fordi vedkommende havde været udsat for smitte fra en af dem, der blev testet positiv i sidste uge, og i øvrigt også viste symptomer på covid-19, siger landslæge Henrik L. Hansen.

Ifølge landslægen tyder det ikke på, at der er smittespredning i resten af byen, da personen har været i karantæne i campen.

Men da der kan gå op til to uger, fra man bliver udsat for smitte med virussen, til at man selv bliver syg, så kan der stadig komme enkelte nye smittetilfælde i den kommende tid.

- Det betyder, at man i hvert fald to uger efter det seneste smittetilfælde kan se nye smittede, men det bliver mindre og mindre sandsynligt, for hver dag der går. I den konkrete sag vil vi følge op på det hele i næste uge for at være sikker på, at der ikke er smitte nogen steder, siger landslægen.

Kommentarer

Forebyg smitte mod coronavirus

Corona-status i Grønland

Førstegangsvaccinerede 21.008
Færdigvaccinerede 9.356
Testede 27.168
Smittede 44
Raskmeldte 40
Indlagte 1
I respirator 0
Døde 0
Se også grafik på corona.nun.gl:
Antal vaccinerede | Smittetal
 
   Opdateret: 
14. juni 2021 kl. 10:45