Endnu en skole i Nuuk ramt af corona: Fire børn smittede

En elev i skolen ASK i Nuuk er smittet med corona. Desuden lukker endnu en fritidsordning i byen.
Blandt de smittede er en elev i skolen ASK, Atuarfik Samuel Kleinschmidt i Nuuk. Alle forældre i elevens klasse er blevet kontaktet. Foto © : KNR
Skrevet af Malik Brøns
10. september 2021 14:57

Der er fundet fire nye smittede.

Alle fire befinder sig i Nuuk. De er alle sammen børn.

Fordelt på kommuner ser dagens samlede smittetal således ud:

  • Avannaata Kommunia: Én er smittet 
  • Kommune Qeqertalik: 0. 
  • Qeqqata Kommunia: 17. Der var 35 i går.
  • Kommuneqarfik Sermersooq (kun Nuuk):  29. Der var 26 i går.
  • Kommune Kujalleq: 0

Blandt de smittede er en elev i skolen ASK, Atuarfik Samuel Kleinschmidt i Nuuk. Alle forældre i elevens klasse er blevet kontaktet.

Det skriver Kommuneqarfik Sermersooq i en pressemeddelelse.

- Elevens klasse er blevet sendt hjem, og alle forældre er blevet kontaktet samt opfordret til at lade deres børn teste med det samme.

Kommunen skriver, at de hjemsendte elever skal forblive i karantæne, indtil der er gået syv dage, fra de sidst havde kontakt med den smittede.

De skal derefter retestes på syvendedagen. Eleverne kan først komme tilbage til skolen, når de kan fremvise et negativ coronatest fra re-testen på syvendedagen.

Endnu en fritidsordning lukket

Dette gælder også for de hjemsendte elever fra USK, der ligeledes blev sat i karantæne tidligere på ugen. Eleverne på USK havde sidste kontakt med den smittede mandag d. 6. september. Derfor skal de være i karantæne, til de kan retestes på mandag d. 13. september. 

På grund af smitten har Kommuneqarfik Sermersooq desuden midlertidigt lukket fritidsordningen AKO Illu.

Kort sagt, så er: 

  • En klasse på ASK hjemsendt
  • Tre klasser på USK hjemsendt
  • AKO’en Narsarmiutaq lukket
  • AKO’en ILLU lukket
  • Daginstitutionen Timmiaaqqat lukket

Ud over den nye klasse fra ASK og AKO’en ILLU, forventes de berørte børn og personalet fra klasserne på USK samt daginstitutionen at være re-testet på mandag.

Derfor forventes klasserne på USK og fritidsordningerne Narsarmiutaq og Timmiaaqqat at åbne igen på tirsdag 14. september, hvis de får en godkendelse fra landslægen.

Vaccination i USK 

Kommuneqarfik Sermersooq opfordrer også i dag alle, der er fyldt 12 år til, at blive vaccineret. Det gælder også gravide i anden og tredje trinmester og ammende. 

Det sker ved skolen USK's gymnastiksal. Vaccinationen er åbent frem til klokken 17. 

Vaccinationen startede klokken 9.30 i dag, og ved 12-tiden var der kun omkring 100 mennesker som var kommet for at blive stukket. 

Vi opfordrer, igen igen, borgere om at blive vaccineret. Vi har allerede set, at det er blandt de ikke-vaccinerede, at der foregår mest smittespredning, samt hvor hurtigt smitte kan sprede sig, siger landslæge Henrik L. Hansen og fortsætter:

- Vaccinen virker, den bremser smittespredning, derfor er man som vaccineret med til at inddæmme smitte, og hvis man skulle uheldig med at får Covid-19, får man meget mildere sygdomsforløb, hvis man er vaccineret.