En person konstateret positiv for covid-19 i Uummannaq

Alle relevante kontakter er fundet og orienteret om, at de skal være i karantæne for at undgå en eventuel spredning, skriver Naalakkersuisut.
- Der vil i resten af januar 2021 være en betydelig øget risiko for smittespredning i Grønland.  Foto © : KNR/Anton Gundersen Lihn
Skrevet af Malik Brøns
14. januar 2021 10:03

Uummannaq har fået sit første coronatilfælde.

En person, som er indrejst fra Danmark til Uummannaq, er nemlig testet positiv ved testning 7 dage efter indrejse.

- Der er iværksat fuld smitteopsporing af alle kontakter under rejsen og i Uummannaq. Smitteopsporingen udføres af politiet i samarbejde med landslægeembedet.

Det skriver Naalakkersuisut på Facebook.

- Alle relevante kontakter er fundet og orienteret om, at de skal være i karantæne for at undgå en eventuel spredning. Risikoen for smittespredning til befolkningen i Uummannaq vurderes at være relativ lav, står der.

Ifølge pressemeddelelsen vil medarbejdere fra Coronasekretariatet i løbet af i dag kontakte alle, som er i karantæne og informere dem nærmere om, hvor længe de skal være i karantæne og deres muligheder for at blive testet.

- Der kommer i den kommende tid et stort antal rejsende til Grønland. Der vil være en betydelig sandsynlighed for, at der kommer flere smittede hertil i den periode.

- Der vil i resten af januar 2021 være en betydelig øget risiko for smittespredning i Grønland. 

- Alle anbefales derfor i den kommende tid at være ekstra opmærksomme på at overholde alle forholdsregler, som kan nedsætte risikoen for smittespredning.

Corona-sekretariatet forklarer overfor KNR, at man er ved at undersøge de nærmere omstændigheder i sagen.