- Der vil i resten af januar 2021 være en betydelig øget risiko for smittespredning i Grønland. Foto: KNR/Anton Gundersen Lihn

En person konstateret positiv for covid-19 i Uummannaq

Alle relevante kontakter er fundet og orienteret om, at de skal være i karantæne for at undgå en eventuel spredning, skriver Naalakkersuisut.

Uummannaq har fået sit første coronatilfælde.

En person, som er indrejst fra Danmark til Uummannaq, er nemlig testet positiv ved testning 7 dage efter indrejse.

- Der er iværksat fuld smitteopsporing af alle kontakter under rejsen og i Uummannaq. Smitteopsporingen udføres af politiet i samarbejde med landslægeembedet.

Det skriver Naalakkersuisut på Facebook.

- Alle relevante kontakter er fundet og orienteret om, at de skal være i karantæne for at undgå en eventuel spredning. Risikoen for smittespredning til befolkningen i Uummannaq vurderes at være relativ lav, står der.

Ifølge pressemeddelelsen vil medarbejdere fra Coronasekretariatet i løbet af i dag kontakte alle, som er i karantæne og informere dem nærmere om, hvor længe de skal være i karantæne og deres muligheder for at blive testet.

- Der kommer i den kommende tid et stort antal rejsende til Grønland. Der vil være en betydelig sandsynlighed for, at der kommer flere smittede hertil i den periode.

- Der vil i resten af januar 2021 være en betydelig øget risiko for smittespredning i Grønland. 

- Alle anbefales derfor i den kommende tid at være ekstra opmærksomme på at overholde alle forholdsregler, som kan nedsætte risikoen for smittespredning.

Corona-sekretariatet forklarer overfor KNR, at man er ved at undersøge de nærmere omstændigheder i sagen.

 

 

Kommentarer

Forebyg smitte mod coronavirus

Corona-status i Grønland

  Antal testede 17.344
  Antal smittede 30
  Antal raskmeldte 29
  Antal indlagte 0
  Antal i respirator 0
  Antal døde 0
Kilde: Nunatsinni Nakorsaaneqarfik
  Opdateret:
  21. januar 2021 kl. 11:00