- Det er en smittet i en allerede kendt smittekæde, og det var derfor ikke uventet. Men det understreger vigtigheden af, at vi alle fortsat tager situationen alvorligt, siger landslæge Henrik L. Hansen.Foto: KNR

En ny smittet i Nuuk

Der er i dag indkommet 114 prøvesvar fra undersøgelser udført i hele landet. Én af disse var positiv, skriver naalakkersuisut.

Endnu en person er smittet med coronavirus. Det var ikke uventet siger landslægen:  

- Det er en smittet i en allerede kendt smittekæde, og det var derfor ikke uventet. Men det understreger vigtigheden af, at vi alle fortsat tager situationen alvorligt, siger landslæge Henrik L. Hansen og fortsætter:

- Epidemien spredes i verden omkring os, så det er rigtig vigtigt, at vi fortsat alle holder fokus på alle retningslinjerne om blandt andet social distance, hygiejne og man bliver hjemme hvis man er syg. Det er afgørende, at vi undgår en epidemi på nuværende tidspunkt.

Dagens nye smittetilfælde betyder, at man nu har 11 smittet i Nuuk. Fire af dem er raskmeldte og ingen er alvorlige syge.

Der er i alt testet 625 personer. Grunden til, at der var 114 prøvesvar i dag, er fordi man havde samlet prøver fra flere dage, oplyser naalakkersuisut i en pressemeddelelse.

 

Kommentarer