Døgnrapport: En jolle er kæntret og en mand er anholdt for smugling

Onsdag formiddag kæntrede en jolle ud for Qaqortoq, så politiet satte en SAR-operation i gang. Men ingen er savnet, fortæller Grønlands Politi. I Nuuk er en mand anholdt for forsøg på smugling.
Politiets båd har været i aktion i forbindelse med en SAR-opperation, hvor der også var helikopter og drone i luften samt et inspektionsskib fra Arktisk Kommando. Arkiv foto. Foto © : Politiet i Grønland
26. september 2024 10:19

I går formiddags omkring klokken 09.20 modtog politiet en anmeldelse om en kæntret jolle ud for Qaqortoq.

Derfor satte Grønlands Politi gang i en SAR-operation, fortæller vagtchef ved Grønlands Politi Jeppe Andsager.

- Vi satte politibåden ind, en helikopter, et inspektionsskib fra Arktisk Kommando og en drone i luften, men vi fandt ingen personer, siger han.

Politiet har heller ikke fået nogen anmeldelser om, at nogen er savnet. Derfor er deres hypotese nu, at båden har revet sig løs, drevet og så kæntret, fortæller han.

- Der er altså umiddelbart ingen personer, der er kommet til skade, slår Jeppe Andsager fast.

Indsmugler taget i Nuuk

Først på eftermiddagen onsdag, klokken 12.30, modtog politiet en anmeldelse om, at en forsendelse på posthuset indeholdt hash.

Derfor blev pakken beslaglagt, og manden, der skulle hente pakken, blev sigtet for indsmugling, men er blevet løsladt igen.

- Vi arbejder videre med sagen i dag, men vi har løsladt den 19-årige mand igen, og det har formentlig noget at gøre med mængden af hash, siger Jeppe Andsager.

Det er også blevet besluttet, at der ikke skal ske en fremstilling, fortæller ordensmagten.