En del af Kangaatsiaq-skolen rives ned

Nedrivningen af den skimmelsvampramte del af skolen i Kangaatsiaq er begyndt. Det vækker glæde hos forældre til elever og ansatte, siger skoleinspektør, Sussi Adelholm.

- Det er selvfølgelig godt og dejligt, at det er i gang nu. Vi har jo ventet i flere år på, at den gamle skolebygning skal rives ned, siger skoleinspektør Sussi Adelholm.

Der har nemlig været stor utilfredshed med den skimmelsvampsramte skole. Dette kom tydeligt til udtryk sidste år, hvor flere forældre holdt deres børn fra at møde op i skolen i protest.

LÆS OGSÅ Forældre holder deres børn hjemme fra skole i protest

Forældrene har i flere år ønsket, at den skimmelsvampramte del af skolen skulle rives ned, siger Sussi Adelholm.

Også de ansattes tålmodighed blev sat på prøve, tilføjer hun.

- Især om foråret, hvor sneen smelter, så bliver vi påvirket af det dårlige indeklima, og det kan påvirke de ansatte med hovedpine eller lignende. Så alle er positivt indstillet og glade for, at det er i gang, lyder det fra Sussi Adelholm.

Hun fortæller, at nedrivningen vil være færdig inden skoleåret begynder i august.

LÆS OGSÅ Kangaatsiaq får en ny skole

Den del af skolen, der rives ned, er ikke blevet benyttet i de seneste fem år, og Sussi Adelholm oplyser, at eleverne bliver undervist i andre lokaler i byen, og skolen har lejet sig ind i Majoriaqs bygning, hvor de ældste elever bliver undervist.

- Og vi har den aftale, at vi bruger Majoriaqs bygning indtil den nye skole er bygget færdig, siger Sussi Adelholm. 

Kommunalbestyrelsen har besluttet, at der skal bygges en ny skole. Den står dog stadig i tegnebrættet, så de store elever skal blive undervist udenfor skolen i noget tid endnu.

Hans Aronsen (IA), der er formand for Kommune Qeqertaliks udvalg Inoqarfik, oplyser, at det vil tage nogle år, før den nye skole kan tages i brug.

LÆS OGSÅ Selvstyret bør finansiere ny skole i Kangaatsiaq

Han siger dog, at den politiske del af arbejdet skrider fremad.

- Så arbejdet bliver færdig som forventet i 2021. Og det er er meget sandsynligt, at den nye skole bliver overdraget i 2022, hvis ikke det bliver overdraget i '21, lyder det fra Hans Aronsen.

Den nye skole vil koster omkring 65 millioner kroner.

Selvstyret har sat 13 millioner kroner af til skolebygningen, men Hans Aronsen oplyser, at Kommune Qeqertalik og Selvstyret stadig er dialog om, at Selvstyret bidrager med flere penge til den nye skole.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt