Cebastian Rosing mener ikke, at valentinsdag er noget fis. Han fejrede den med sin kone i går, fordi hun rejste til Danmark i dag. Foto: KNR

For eller imod valentinsdag: - Jeg friede til min kone for præcis fire år siden

En helt speciel kærlighedsdag eller en tåbelig amerikansk tradition? KNR har taget pulsen på, hvad folk i Nuuk mener om valentinsdag.

Valentinsdag er over os.

Restauranter melder om ingen ledige borde i aften, og nogle butikker sætter prisen ned på røde ting. 

Er det for meget? Har den amerikanske tradition taget overhånd? Eller er det helt ok at håndhæve kærligheden og købe blomster på sådan en helt almindelig halvkedelig fredag i februar?

KNR stoppede folk i Nuuk Center for at høre deres mening. 

 

Cebastian Rosing kommer gående ud af blomsterbutikken med en stor buket pakket ind i cellofan. Han har  købt blomsterne til sin stedmor for sin far, som er i Danmark lige nu.

- Det er en speciel dag, hvis man har en speciel person at dele den med. Jeg har en kone, jeg er rigtigt glad for. Hun er lige rejst til Danmark, så vi holdt valentinsdag i går, siger han.

- Jeg lavede en treretters menu, og vi så en af hendes yndlingsfilm og hyggede os.

- Vi har delt det op på den måde i vores forhold, at jeg arrangerer valentinsdag, og hun arrangerer vores årsdag. Vi er fælles om at arrangere vores bryllupsdag. På den måde fejrer vi os selv tre gange om året, siger Cebastian Rosing, der også friede sin kone på valentinsdag for fire år siden. 

 

Julia Abelsen:

- Jeg bryder mig ikke om valentinsdag, og den er ikke noget, jeg fejrer. Min kæreste og jeg viser vores kærlighed til hinanden hver dag, og derfor har vi ikke brug for en valentinsdag.  

 

Julie Berthelsen:

- Valentinsdag er en fin dag, det er en kærlighedsdag, men vi bruger den ikke så meget hjemme hos os. Det er som regel fordi, jeg ofte er på arbejde, eller min mand spiller kamp. Minik (Julie Berthelsen er gift med Minik Dahl Høegh, red.) er dog sød og kommer som regel med en buket blomster… men i dag er jeg jo her, og han er hjemme i Danmark. I morges sagde han: Glædelig valentinsdag, du er som sædvanlig ikke hjemme. 

- Når vi så endelig er sammen på en valentinsdag, er det svært at lave noget sammen om aftenen, fordi jeg ofte er ude at spille, og Minik skal spille kamp. Men så har vi formiddagen og middagen sammen, hvor børnene er i skole og børnehave. Og så er vi gode til at gå en tur, gå på cafe eller bare sidde hjemme og snakke, for det er altså ikke altid, vi når det, når vi har små børn.

Hvad skal du så bruge dagen i aften på?

-  Min far havde fødselsdag i forgårs, han fyldte 70. Vi holder festen for ham i aften.

 

Sechmann Rosbach:

- Valentinsdag er en mærkelig tradition. Jeg er 71 år i dag. Og tidligere gik vi slet ikke op i sådan noget. 

 

Erine Andersen har fået en stor buket blomster af sin mand. 

- Valentinsdag er romantisk. Blomsterne dufter dejligt, og de giver en god dag, siger hun.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt