Ekstremturisme: Kajaktur fra Sisimiut til Canada

Franskmanden Julien Caquineau, der bor i Sisimiut, har i sammen med den grønlandske kajakroer Maligiaq Padilla inviteret på usædvanlig tur.
Julien Caquineau (til højre) har boet i Sisimiut i flere år Foto © : Julien Caquineau
Skrevet af Noah Mølgaard
30. august 2020 13:25

Otte turkajakker vil stævne ud fra Sisimiut i slutningen af august næste år. De vil ro så langt ud, at de i flere dage ikke vil kunne se land.

Det er kort fortalt turen, der har fået den engelske betegnelse ’assisted kayak expedition’, hvor der padles fra Sisimiut til Cap Dyer i Canada.

Idémændene bag turen er franskmanden Julien Caquineau, der bor i Sisimiut, og kajakroeren Maligiaq Padilla, der oprindeligt kommer fra Sisimiut. Han skal være ekspeditionsleder.

- Ideen opstod under en middag, hvor vi snakkede om, at det kunne være spændende at se, om der skulle være interesse for sådan en lang kajak-tur, fortæller Julien Caquineau.

Overraskende interesse

Tilmelding til turen blev gjort til gængelig for halvanden måned siden gennem rejseagenter.

- Allerede samme dag blev jeg ringet op og fik mails af folk, der vil med. Det var jeg meget overrasket over. Der er stadig et år til selve turen, og der er allerede solgt fem af otte pladser, siger Julien Caquineau.

 

Tur kajak
Tur kajak Foto © : Julien Caquineau

 

Han kom til Grønland for 12 år siden, hvor planen var, at han ville rejse hjem efter en måned.

Nu er han turismeoperatør. Han har boet i Oqaatsut i flere år, og nu bor han i Sisimiut og har gennem årene lært en del lokale at kende.

Valget af Maligiaq Padilla er ikke tilfældigt.

- Han er utrolig dygtig kajakroer. Han er kendt i flere lande og har været med på ekspeditioner i Spanien, Taiwan og andre steder. Det er meget betryggende at have en erfaren person som ekspeditionsleder, siger Julien Caquineau.

11 dage lang tur

Turen over Baffin-strædet er ikke ufarlig. Turen er beregnet til at tage elleve dage, og det er set før, at vejret kan skifte hurtigt i arktiske lande.

- Turen bliver ikke farlig for ekspeditionsdeltagerne. Det fremgår også af betegnelsen ’assisted kayak expedition’. Den 19 meter lange sejlbåd ’La Louise’ vil følge ekspeditionen under hele turen, hvor deltagere kan spise, sove og tage bad. Det bliver derfor en sikker ekspedition, fortæller Julien Caquineau.

’Assisted kayak expedition’er planlagt som en enkeltstående oplevelse.

- Jeg ved ikke om vi kan gentage turen en anden gang. Det er svært at sige noget om, nu hvor der stadig er et år til turen, siger Julien Caquineau.

Deltagerne vil blive sejlet med sejlbåden La Louise tilbage Sisimiut efter kort ophold i Canada.