Naalakkersuisut To ekstra helikopterpiloter skal forbedre beflyvningen af Upernavik

Naalakkersuisut har søgt Inatsisartuts Finans- og Skatteudvalg om en særbevilling til at få to ekstra helikopterpiloter ansat i en bestemt periode, for at forbedre helikopterflyvningerne i Upernavik.
Skrevet af Kathrine Kruse
06. januar 2019 14:18

Beflyvningerne i Upernavik og bygderne har nemlig været ustabile.

- Der var en helikopter her i Kangersuatsiaq omkring den 20. november, og så kom der først én igen den 25. december, siger Benigne Løvstrøm, der er formand for bygdebestyrelsen for Kangersuatsiaq og Upernavik Kujalleq.

For at forbedre beflyvningerne har Naalakkersuisut søgt om en særbevilling.

- Vi har søgt om særbevilling for at få to helikopterpiloter mere, siger Karl Frederik Danielsen (S), naalakkersuisoq for boliger og infrastruktur.

Der er søgt om en bevilling på 1,5 mio. kr. til to reservepiloter i perioderne 12. til 25. januar og 3. februar til 15. marts.

- Jeg ved ikke, om det kan kaldes dårlig planlægning. Arbejdet er begyndt i løbet af november. Og jeg tog det op, da jeg blev indsat den 29. november, da der blev efterspurgt løsninger på baggrund af de reelle vilkår, siger Karl Frederik Danielsen.

Og selvom de er glade for, at der bliver gjort noget ved sagen, ønsker bygdebestyrelsen i Kangersuatsiaq og Upernavik Kujalleq en permanent løsning.

- Bygdebestyrelsen vil meget gerne have en større helikopter til at flyve under vintermørket, f.eks. en S61. Det er ellers ikke første gang, at Naalakkersuisut har hørt dette. Derfor bør man finde en permanent løsning,)) siger Benigne Løvstrøm.

Men borgerne nær Upernavik skal ikke regne med, at S61 helikopteren vil blive taget i brug igen.

- S61-eren blev ramt på præcis samme måde, da der blev strammet op på beflyvningerne i mørke. Både S-61 og Bell 212 kan ikke flyve i mørke. Derudover er S-61 meget dyrere i drift end Bell 212, lyder det fra Karl Frederik Danielsen.

Inatsisartuts Finans- og Skatteudvalg tager stilling til Naalakkersuisuts ansøgning i næste uge.