Eksplosion i Paris dræber to brandfolk og spansk turist

Mindst to brandfolk og en spansk turist blev dræbt i forbindelse med en gaseksplosion i et bageri i Paris lørdag, siger den franske indenrigsminister, Christophe Castaner. Mindst 47 personer er kvæstet, heraf ti alvorligt.
Sådan så området ud før en gaseksplosion raserede området Foto © : Google Street View
Skrevet af Ritzau
12. januar 2019 12:53

De franske myndigheder har tidligere oplyst til internationale nyhedsbureauer, at mindst fire personer var blevet dræbt, men dette er senere korrigeret til, at i alt to brandfolk og en spansk kvindelig turist er omkommet.

Castaner fremhæver, at redningsmandskabet har ydet en overordentlig modig indsats. En brandmands liv blev reddet, efter at han havde ligget begravet under murbrokker i to og en halv time.

Eksplosionen menes at være forårsaget af et gasudslip, og omkring 200 brandmænd blev sat ind i en redningsaktion ved adressen i Rue de Trevise i det niende arrondissement - omkring en kilometer fra Operaen.

Braget, der smadrede vinduer, væltede biler og kvæstede flere mennesker, kunne høres i store dele af det centrale Paris.

Den franske indenrigsminister oplyser ifølge nyhedsbureauet AP, at "situationen er under kontrol".

Eksplosionen har vakt bekymring mange steder, da myndighederne frygter nye voldsomme demonstrationer i weekenden af de såkaldte gule veste. Over 5000 politifolk er udkommanderet forskellige strategiske steder i byen.

Det danske udenrigsministerium opfordrer folk til at holde sig fra ulykkesstedet.

/ritzau/AP