Svend og Regina Christensen efter tildelelse af Nersornaat sammen med Kim Kielsen

Ejere af trawler-familievirksomhed modtager hæderspris

Formanden for Inatsisartut har tildelt Nersornaat i guld til parret Svend og Regina Christensen.

Trawler ejerne Regina og Svend Christensen fik i går Nersornaat i guld fra formanden for Inatsisartut Kim Kielsen i Hans Egedes hus. De modtog den fine hæderspris for deres store engagement og virke indenfor fiskerierhvervet over mange år.

Det skriver Inatsisartut i en pressemeddelelse.

Da Regina Christensen skulle modtage sin Nersornaat sagde Kim Kielsen er par ord om hendes bedrifter.  

- Denne hædersbevisning har formandskabet besluttet at tildele dig, for den indsats du har ydet i jeres vigtige familievirksomhed og som har givet arbejdsplads til mange mennesker gennem tiden, sagde han. 

Ifølge Kim Kielsen kræver det en robust familie og dedikeret arbejde at drive en stor virksomhed som deres. 

Helt særlig begivenhed 

Tildelelse af medalje 


- Medaljen er Selvstyrets fornemmeste anerkendelse, og medaljen kan tildeles såvel borgere i Grønland som danskere og udlændinge for en helt særlig fortjenstfuld indsats for Grønland, hvad enten det drejer sig om samfundstjeneste, erhverv, kunst, videnskab eller andet.


- Guldmedaljer tilhører Grønlands Selvstyre og skal ved død tilbageleveres til ejeren. 


- Medaljen overrækkes modtageren personligt af en repræsentant for Selvstyret. Sammen med medaljen udleveres et diplom, der underskrives af Formanden for Inatsisartut.


- Udgifter i forbindelse med selve ceremonien ved overrækkelsen af Nersornaat afholdes af Formandskabet for Inatsisartut.

Formanden holdt også en lille tale for Svend Christensen, da han skulle modtage sin Nersornaat. 

- Formandskabet har således som en helt særlig begivenhed besluttet at hædre dig for den familieejede virksomhed, som du og din hustru har drevet gennem mange år, og hvor mange familiers indkomster har været sikret ved arbejdet indenfor dit erhverv, sagde Kim Kielsen. 

Kim Kielsen fortalte, at de fra formandskabet for Inatsisartut havde besluttet at tildele Svend Christensen Nersornaat i guld på grund af, at han og deres vigtige familievirksomhed over en generation har bidraget med at skabe vækst, udvikling og værdi i samfundet samt arbejdspladser indenfor fiskeriet til mange mennesker.

Kim Kielsen mener, at virksomheden har hjulpet landskassen. Det nævnte han afslutningsvis i sin tale.

- Fiskerierhvervet er et vigtigt indtjeningsgrundlag for landskassen og som bidrager til at sikre os alle niveauet af den velfærd vi alle værdsætter.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl