DTU og Avannaata Kommunia arbejder på nordlyscenter i Ilulissat

Et nordlyscenter i Ilulissat - som skal tiltrække nordlysforskere og turister - er på tegnebrættet. Det har Avannaata Kommunia og Danmarks Tekniske Universitet (DTU) netop lavet en forhåndsaftale om.
Foto © : Illustration: MAP Architects
Skrevet af Kathrine Kruse
15. oktober 2018 10:53

(Artiklen er rettet den 25. oktober 2018 klokken 08:18, hvori betegnelsen Teknologiske Institut er rettet til Danmarks Tekniske Universitet, red.)

Et nordlyscenter er tæt på at blive realiseret ved den gamle heliport i Ilulissat, hvor Isfjordscenteret også vil ligge.

Borgmesteren i Avannaata Kommunia, Palle Jeremiassen fra Siumut, og Danmarks Tekniske Universitet har nemlig i sidste uge lavet en forhåndsaftale om, at der skal etableres et nordlyscenter i Ilulissat.

I nordlyscenteret - som skal være et center for formidling og oplevelse af nordlys - vil 140 personer kunne opholde sig på en gang.

- Den skal bruges som videnscenter til forskning af nordlys. Og man vil kunne komme ind og opleve, hvordan nordlys er, hvordan det bliver til, og man vil kunne høre, hvordan de lyder, fortæller Palle Jerimiassen.

Et center for alle
Ifølge Palle Jerimiassen bliver Nordlyscenteret et center for alle, hvor forskere, turister og andre interesserede kan komme på besøg.

Opførelsen af Nordlyscenteret vil primært blive finansieret af fonde, mens Avannaata Kommunia skal stå for byggemodningen af centeret.

- Vi har fået at vide, at DTU allerede har talt med syv fonde, som er interesseret i at deltage. Men det er ikke kommet helt på plads, hvilke fonde, der skal være med, siger Palle Jeremiassen.

Avannaata Kommunia og Danmarks Tekniske Universitet skriver under på den endelige aftale om nordlyscenteret omkring den 10. november.

Du har her også mulighed for at se/gense fredagens indslag om nordlyscenteret på Qanorooq.