Dronningen rørt under statsministerens tale

Dagen før dronning Margrethes fødselsdag var 300 gæster inviteret til gallataffel på Christiansborg Slot, og blandt dem var Grønlands biskop.
Biskop Sofie Petersen Foto © : KNR
Skrevet af Andrea Christiansen
16. april 2015 15:33

Biskop Sofie Petersen repræsenterede vores land sammen med Naalakkersuisutformand Kim Kielsen og Inatsisartuts formand Lars-Emil Johansen.

For biskoppen var en af de store øjeblikke fra gallaaftenen, da statsminister Helle Thorning-Smidt under sine tale bragte barndomsminder frem:

- Da Helle Thorning-Schmidt holdt tale, nævnte hun, at prinsesse Ingrid gik tur på Langelinie med dronningen i barnevogn, så kiggede majestæten ned. Der tænkte jeg, at hun ligesom alle os andre, når vi tænker på dem, der er gået bort, siger Sofie Petersen.

Biskoppen sad lige ved siden af dronningen, og hun kunne følge regentens kropssprog tæt under talen.

En af dronning Margrethes interesser er ifølge Sofie Petersen den kristne tro, og hun er god til teologi.

Læs også BILLEDER Se hvordan dronning Margrethe er blevet fejret i Danmark


Dronningen savnede sin prins
Prinsgemalen var hjemme på grund af sygdom, og Sofie Petersen understreger, at savnet på prins Henrik kunne mærkes.

- Det blev understreget både under statsministeren, kronprinsen og dronningens egen tale, at han var savnet. Det var ærgerligt, fordi han i høj grad er en støtte for dronningens arbejde. Og i en situation som en mærkedag vil man have sin ægtefælle med, siger biskoppen.

På gallaaftenen blev Grønland nævnt af Helle Thorning-Smidt, og biskoppen siger, at det blev taget godt imod af dronningen.

- Der sidder hun og smiler, fordi det er helt sikkert, at det er noget, der er i hendes hjerte, altså hele Rigsfællesskabet. Og nu ved jeg også, at hun har et specielt forhold til Grønland, jeg føler meget den varme, hun sender, når man hilser og møder hende, siger Sofie Petersen.

Dronning Margrethes gallaaften sluttede ved midnat.