Foto: Kongehuset/Jacob Jørgensen

Dronningen aflyser sommertogt til Færøerne på grund af valg

Den færøske befolkning må spejde langt efter dronning Margrethe og prins Henrik, der ellers havde valgt at aflægge et besøg på de nordatlantiske øer i forbindelse med det årlige sommertogt med Kongeskibet Dannebrog.

Det er planlægningen af det forestående folketingsvalg på øerne, der har fået hoffet og Lagmandens kontor til at blive enige om at udskyde det officielle besøg, lyder forklaringen.

Lene Balleby, der er hoffets kommunikations- og pressechef, oplyser i en kort pressemeddelelse, at besøget gennemføres på et senere tidspunkt.

Regentparret skulle efter kongehusets kalender have besøgt flere dele af Færøerne fra den 15. til 18. juni - lige præcis i valgkampens slutspurt og frem til selve valgdagen.

 

Vil undgå, at dronningen bliver brugt politisk i valgkampen

Vært for besøget var Færøernes lagmand, Kaj Leo Holm Johannesen, formand for det liberale parti Sambandspartiet, som samtidig er een af de 64 kandidater til Folketinget. Planen var, at lagmanden skulle have fulgt regentparret rundt på øerne.

Lagmandens politiske modstander, folketingskandidat for Socialdemokraterne på Færøerne, Sjudur Skaale, opfordrede i sidste uge til at besøget udsættes for at undgå, at dronningen skulle blive brugt politisk i valgkampen.

- Man kan vel næppe forestille sig, at dronningen spadserede sammen med Lars Løkke eller Helle Thorning-Schmidt dagen før et valg, har han sagt til DR.

Og nu har man altså taget konsekvensen og aflyst.

Kommentarer

Dine billeder fra kongehusets sommertogt

Send os dine pletskud fra regentparrets besøg via den grønne knap herunder

Indsend dit billede

Her kan du uploade dine billeder til billedgalleriet. Der er nu flere end 15.000 billeder! De er indsendt af mere end 2.000 forskellige brugere på KNR.gl

Send

Terms of upload

Når du indsender et billede til KNR, accepterer du samtidig, at KNR nu og i fremtiden kan anvende dit billede på alle måder og i et hvert eksisterende eller fremtidigt medie under KNRs kontrol.

Dit billede vil ikke blive videregivet til tredjemand, men det kan indgå i programmer mv., som sælges eller på anden måde overdrages til tredjemand. Fotografen vil med navn blive krediteret for billedet.

Du accepterer, at du ikke har krav på betaling ved KNRs anvendelse af dit billede, ligesom du indestår for, at du ikke ved billedet krænker andres rettigheder.

Acceptér betingelser