AWG 2018 Drama under pigernes snowboardkonkurrence

Sidstedagen for snowboard-konkurrencerne under Arctic Winter Games 2018 udviklede sig dramatisk i dag.
Skrevet af Simon Uldum -
22. marts 2018 21:18

Det grønlandske guldmedaljehåb i snowboard, 13-årige Ajaana Rosing Kleemann, måtte i dag udgå under Snowboard Cross-konkurrencerne på grund af et styrt i finalen.

Kort efter start, lige før første hop, kom snowboarderne meget tæt på hinanden, og efter et skub fra en af modstanderne styrtede hun.

Vi talte med den grønlandske snowboardtræner kort efter styrtet, som fortæller, at deres deltager, Ajaana Kleemann, fik et skub i finalen og styrtede, og at hun har slået ryggen og knæet.

- Det ser ikke så slemt ud, hun forholder sig roligt, fortæller Rune Lennert til KNR.

Han tilføjer, at han ikke regner med, at Ajaana Kleemann kommer tilbage i konkurrencen.

LÆS OGSÅ Ajaana ta'r alt guldet

Bliver tilset af læge

- Hun har lidt ondt i ryggen, så hun skal tilses af en læge for en sikkerheds skyld. Jeg og Arnaq tager med hende. De kører hende på skadestuen, så hun kan blive tilset af en læge. Men hun har det godt, forsikrer Muusa Ostermann-Søholm fra Grønlands Idrætsforbund KNR.

Muusa Ostermann-Søholm fortæller videre, at der indtil videre ikke har været større skader under dette års Arctic Winter Games. Der har dog været lidt omgangssyge blandt sportfolkene, men heldigvis har de fået det bedre, fortæller han.

Er ved godt mod og hjemme igen

KNR har været i kontakt med generalsekretæren i Grønlands Idrætsforbund, Carsten Olsen, i Nuuk.

- Der er tale om et slag og ikke noget alvorligt, og hun er desuden ved godt mod, udtaler generalsekretær i GIF Carsten Olsen til KNR.

- Ajaana har det godt. Hun er blevet tilset og der er ikke sket noget alvorlig, og hun er kommet hjem til sit værelse, oplyser Grønlands Idrætsforbund.