Foto: Peqqik.gl

Doris lover støtte til fjernstudier

Naalakkersuisut reagerer på ombudsmandens kritik og vil nu give uddannelsesstøtte til fjernstudier

Naalakkersuisut modtog fornyligt kritik fra Ombudsmanden, som påpegede at det ikke er i orden, når Naalakkersuisut kategorisk afviser alt studiestøtte til fjernstudier.

Den kritik har naalakkersuisoq for uddannelse, Doris Jakobsen, nu reageret på, og åbner nu op for uddannelsesstøtte til fjernstudier, ligesom hun fortæller, at de sager der tidligere er blevet afvist skal nu genbehandles. 

Fjernundervisning kan være et velegnet alternativ for ansøgere, som ellers ikke kommer i gang med en uddannelse i dag, lyder det fra Doris Jakobsen.

Naalakkersuisut forklarer, at de tidligere ikke gav støtte til fjernstudier, fordi de var usikre på uddannelsernes kvalitet og hvilker udbytte de studerende får af fjernstudierne sammenholdt med udgiftsniveauet.

Fjernstudierne koster nemlig, da de ofte forudsætter et ikke ubetydeligt antal rejser til uddannelsesbyen, da der ofte er indlagt moduler med fysisk tilstedeværelse i uddannelsesforløbene. 

Naalakkersuisut nævner ligeledes, at departementet for uddannelse undersøger mulighederne for at kunne udbyde GUX som fjernundervisning. 
 

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt