Doris lover støtte til fjernstudier

Naalakkersuisut reagerer på ombudsmandens kritik og vil nu give uddannelsesstøtte til fjernstudier
Foto © : Peqqik.gl
07. juni 2017 14:15

Naalakkersuisut modtog fornyligt kritik fra Ombudsmanden, som påpegede at det ikke er i orden, når Naalakkersuisut kategorisk afviser alt studiestøtte til fjernstudier.

Den kritik har naalakkersuisoq for uddannelse, Doris Jakobsen, nu reageret på, og åbner nu op for uddannelsesstøtte til fjernstudier, ligesom hun fortæller, at de sager der tidligere er blevet afvist skal nu genbehandles. 

Fjernundervisning kan være et velegnet alternativ for ansøgere, som ellers ikke kommer i gang med en uddannelse i dag, lyder det fra Doris Jakobsen.

Naalakkersuisut forklarer, at de tidligere ikke gav støtte til fjernstudier, fordi de var usikre på uddannelsernes kvalitet og hvilker udbytte de studerende får af fjernstudierne sammenholdt med udgiftsniveauet.

Fjernstudierne koster nemlig, da de ofte forudsætter et ikke ubetydeligt antal rejser til uddannelsesbyen, da der ofte er indlagt moduler med fysisk tilstedeværelse i uddannelsesforløbene. 

Naalakkersuisut nævner ligeledes, at departementet for uddannelse undersøger mulighederne for at kunne udbyde GUX som fjernundervisning.