Doris Jakobsen kan nu kalde sig for folketingsmedlem

Siumuts nye medlem af Folketinget er 32 år og har ni års erfaring i grønlandsk politik. Hun kommer fra en moderne familie med to børn og to bonusbørn.

Hvad bliver din første politiske mærkesag i Folketinget?

- Først og fremmest vil jeg arbejde for at realisere den samarbejdsaftale, som Siumut har indgået med Socialdemokratiet. Dernæst vil jeg gøre en indsats for at sætte en stopper for besparelsesplaner som den afgåede regering vil indføre indenfor justitsområdet. Og for det tredje vil jeg arbejde for at føre Lars-Emil Johansens forslag ud i livet, der handler om at det grønlandske sprog bliver førstesprog i forbindelse med retssager mod grønlandske borgere.

Doris Jakobsen vil bruge den første tid i Folketinget til at sætte sig ind i tingene:

- Jeg træder tilbage fra min post i kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq og koncentrerer mig i først omgang om Folketingsarbejdet, men jeg vil gerne vende tilbage til Inatsisartut på et senere tidspunkt, siger det nyvalgte folketingsmedlem.

Doris Jakobsen kom ind i Inatsisartut i 2002 i en alder af 24 år og blev i 2005 også medlem af kommunalbestyrelsen i Nuuk.

Hun nåede også at prøve kræfter med jobbet som landsstyremedlem i en kort periode da hun i forbindelse med en rokade overtog landstyreområdet for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke.

I 2009 blev hun genvalgt til Inatsisartut og fik i efteråret en plads i Folketinget da hun kom ind som suppleant for Lars-Emil Johansen, som var sygemeldt i en periode.

Hun bor i dag sammen med sin samlever Ejvind Jensen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt