Foto: Samuel Simonsen/KNR

Doris J. vil have dansk afklaring på arvesager

11 år har det taget myndighederne at behandle et dødsbo efter en mand fra Nanortalik, som døde i 2004. Den afdødes datter venter stadig og har derfor henledt Doris Jakobsens opmærksomhed på sagen.

Siumuts Folketingsmedlem rejser derfor sagen i Folketinget via et spørgsmål til justitsminister Mette Frederiksen.

Det er simpelthen for dårligt, at en sag om en simpel arv skal tage retten i Grønland 11 år at behandle. Det er helt urimeligt overfor de efterladte, og ministeren bør øjeblikkelig gribe ind og sikre, det ikke sker igen.

- Samtidig håber jeg virkelig ikke, at det er et mønster, at sagerne om arv ved skifteretten i Grønland tager op til ti gange så lang tid som i Danmark, siger Doris Jakobsen, der håber på en snarlig redegørelse fra justitsministeren.

Der er ellers tale om et såkaldt simpelt dødsbo, altså en sag uden konflikter mellem arvinger eller andre opsættende forhold. Sagen har i de 11 år bevæget sig fra retten i Nanortalik til Narsaq, dernæst til Qaqortoq for nu at ende i Sermersooq, hvor der nu endelig er indkaldt til første skifteretsmøde.

På den baggrund har Doris Jakobsen nu bedt justitsminister Mette Frederiksen om en forklaring. Og har samtidig bedt ministeren oplyse, om der er forskel på behandlingen af sådanne sager i Grønland og Danmark.

 

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt