Dokumentarfilm modtager hovedpris ved filmfestival i Nuuk

Nivi Pedersen blev tildelt stor pris under årets Nuuk International Film Festival for sin seneste dokumentarfilm.
Nivi Pedersen (tv.) sammen med sin kollega Nina Skydsbjerg. Nivi fik pris for sin dokumentarfilm "Lykken skræmmer mig ikke længere". Foto © : Nuuk International Film Festival / Filmiliortarfik
20. september 2020 16:20

Lørdag sluttede Nuuk International Film Festival, der har været i gang siden onsdag.

Festivalens hovedpris, Innersuaq, blev lørdag uddelt til instruktør og skuespiller Nivi Pedersen.

Prisen bliver tildelt en person, der har markeret sig særligt positivt inden for grønlandsk film gennem de senere år.

Det er dokumentarfilmen "Pilluarneq Ersigiunnaarpara" - på dansk "Lykken skræmmer mig ikke længere", som hun fik prisen for. En film, som hun har instrueret.

- Det har været en stort oplevelse at være instruktør på sådan et projekt. Fra start af var jeg meget bevidst om, hvordan sådan et emne komme frem, siger den glade prismodtager Nivi Pedersen til KNR.

Retter fokus på vigtigt emne

Dokumentaren sætter fokus på livet efter seksuelle ovegreb og er en del af Killiliisa, som er Naalakkersuisuts strategi mod seksuelle overgreb. Målet er at skabe positive forandringer og nedbringe antallet af seksuelle overgreb i Grønland.

- Der har det været en vigtigt både for dem og også for mig, at der kan være hjælp at hente, når det bliver hårdt at være foran kamera og bag kameraet, siger hun.

Dokumentarfilmen følger to personers kamp for et bedre liv efter at have været udsat for seksuelle overgreb som børn. Formålet er at gøre emnet om seksuelle overgreb forståeligt og håndgribeligt.

Derfor er Nivi Pedersen glad for, at projektet er blevet velmodtaget i filmbranchen.

- Jeg er rigtig glad, og jeg er også stolt over, at mine kollegaer i filmbranchen har haft lyst til at overrække mig sådan en pris der.