Foto: Nils Baum/Bureau for Inatsisartut

Dobbeltmandater kan lukke Inatsisartut

Mere end halvdelen af Inatsisartutmedlemmerne er også medlem af en kommunalbestyrelse og det kan lukke ned for beslutningerne i Inatsisartut, hvis kommunalbetyrelserne holder møde samtidig.

Når Inatsisartutmedlemmerne i disse dage begynder arbejdet med forårssamlingen, så vil halvdelen af medlemmerne samtidig have andre politiske opgaver.

Hele 16 af de 31 medlemmer i Inatsisartut er nemlig også medlemmer af de nye kommunalbestyrelser, fortalte formanden for Inatsisartut, Lars Emil Johansen fra talerstolen i salen, da han holdt sin indledende tale på samlingens første dag.

LÆS OGSÅ Politikere uenige om dobbeltmandater

Og det store antal dobbeltmandater kan give en udfordring, for ifølge loven om Inatsisartut, kan forsamlingen kun tage beslutninger, hvis mindst halvdelen af medlemmerne er til stede.

Derfor udtrykte Lars Emil Johansen et håb om, at medlemmerne vil være opmærksomme på om kommunalbestyrelserne og Inatsisartut holder møder samtidig.

LÆS OGSÅ Sådan endte valget i din kommune

- Derfor vil jeg gøre brug af denne mulighed til at sige, at jeg virkelig håber og beder om, at alle kommunalbestyrelserne i Grønland aldrig holder møder på samme tid. Hvis det sker under Inatsisartutsamlingerne, vil Inatsisartuts arbejde gå i stå, 16 medlemmerne skal være samlet for at Inatsisartut er beslutningsdygtig, sagde Lars Emil Johansen ved gårsdagens åbning af Forårssamlingen.

 

 

Kommentarer



Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!