Det tynder ud toppen af Atassut

Ledelsen i Atassut lytter ikke til lokalforeningerne og er udemokratisk, mener Jensine Berthelsen, der nu forlader sin post som organisatorisk næstformand og partikonsulent i partiet.
23. juli 2009 14:33

Umiddelbart efter Atassuts store valgnederlag meddelte formanden, landstingsmedlem Finn Karlsen, sin afgang, og i dag sagde partiets organisatoriske næstformand og partikonsulent, Jensine Berthelsen, så farvel til partiet - både som medlem og som næstformand.

Hun siger i en kommentar til Radioavisen, at hun går i protest mod partiledelsen, som hun mener blæser på de lokale partiforeninger.

- Deres synspunkter bliver ikke hørt. Efter at partiets formand, landstingsmedlem Finn Karlsen, bebudede sin afgang, er det blevet værre.

Ifølge Jensine Berthelsen er der ledende kræfter i partiets bestyrelse, der mener, at det varslede ekstraordinære landsmøde i slutningen af næste måned er overflødigt.

- De mener, at de blot kan vælge en formand i kredsen af bestyrelsesmedlemmer. Men sådan fungerer det ikke i et demokratisk parti, understreger Jensine Berthelsen.

Hun afviser, at hendes afgang har noget at gøre med partiets seneste nederlag ved landstingsvalget den 2. juni. Her mistede partiet næsten halvdelen af sine mandater i tinget, hvor partiet i dag er repræsenteret med tre mandater.

Jensine Berthelsen kalder nederlaget en udfordring, som hun gerne ville tage op under andre betingelser. Hun mener, at der fortsat er brug for Atassut, men som mange andre institutioner har Atassut brug for politisk fornyelse.

- Derfor er det nødvendigt, at også partiledelsen fornys, siger Jensine Berthelsen, der indtil videre siger helt farvel til politik med henblik på at vende tilbage til sit gamle fag - journalistik.

Partiets politiske næstformand, den tidligere formand for de grønlandske kommuners landsforening - Kanukoka - Søren Alaufesen, siger, at han beklager Jensine Berthelsens afgang. Og han medgiver, at hun har haft en vanskelig opgave med at skabe lydhørhed for de lokale partiforeningers synspunkter hos partiets ledelse. Søren Alaufesen erkender, at partiet har problemer med at gøre sig gældende i det politiske landskab. Men han frygter ikke for partiets fremtid. Eller som han udtrykker det: "Vi har jo altid været der".