Foto: Nils Baum/Bureau for Inatsisartut

Det sker i Inatsisartut onsdag

Inatsisartut starter med den traditionelle onsdags spørgetime klokken 11, hvor det er Naalakkersuisoq for Finanser og Skatter, Aqqaluaq B. Egede der er i skudlinjen.

Dernæst starter forhandlingerne i Inatsisartut, der har tre punkter på dagsordenen.

Først opfordrer Demokraternes Randi Vestergaard Evaldsen til udarbejde Naalakkersuisut skal igangsætte en undersøgelse, der skal kortlægge omfanget af det såkaldte laktoseintolerans, der rammer mange her i landet ved blandt andet indtagelse af mælkeprodukter.

Naalakkersuisoq for sundhed Agathe Fontain afviser en folkeundersøgelse, og påpeger at sundhedshjemmesiden peqqik.gl har omfattende information om laktoseintolerans, og at også detailhandlen efterhånden tilbyder mange laktosefri produkter.

Siumuts Jess Svane står dernæst for et beslutningsforslag om renovering og kystsikring af havneanlægget i Uummannaq.

Og dagens sidste punkt på Inatsisartuts dagsorden gælder Partii Naleraqs Anthon Frederiksen, der ønsker at Naalakkersuisut undersøger fordele og ulemper ved etablering af et grønlandsk ejet forsikringsselskab.

Partii Naleraq mener, at etablering af et Selvstyreejet forsikringsselskab kan være med til at styrke den grønlandske økonomi, da det over tid vil bremse pengestrømmen ud af landet.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.glKNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt