Det sker i Inatsisartut i dag

Onsdagen i Inatsisartut starter med ugens spørgetime, hvor det i dag er naalakkersuisoq for sundhed og nordiske samarbejde, Doris Jakobsen, der stiller op. Dernæst følger en dagsorden med hele 13 punkter.

Fire af punkterne behandles dog i sammenhæng - andenbehandlinger der alle kredser om uranproblematikken.

Og de stammer alle fra Naalakkersuisoq Vittus Qujaikitsoq, der blandt andet ønsker at Grønland tilslutter sig den såkaldte IAEA-konvention, der skal sikre Grønland assistance i tilfælde af en ulykke, der involverer uran.

Desuden gælder det tilslutning til kontrolsystemer, der skal sikre at at Grønland lever op til internationale forpligtigelser omkring eksport af uranholdigt materiale samt fredelig udnyttelse af materialet.

Inden de debatter, tegner det til bred enighed omkring IA´s Agathe Fontains forslag om oprettelse af et rådgivnings - og rehabilitetscenter for blandt andet kræftramte her i landet.

Anthon Frederiksens forslag om oprettelse af selvstændige valgkredse i Qaanaaq og Ittoqqortoormiit skal 2.behandles, og ventes henvist til forårssamlingen 2017 til nærmere debat.

Og senere gælder det så et punkt, udsat fra i går, hvor IA´s Sara Olsvig tager hul på debatten om Grønlands muligheder for at hjælpe, når der opstår internationale menneskelige katastrofer såsom den igangværende flygtningeproblematik, og nødhjælp til ofrene.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt