Det sker i Inatsisartut i dag

Onsdagen i Inatsisartut starter med ugens spørgetime, hvor det i dag er naalakkersuisoq for sundhed og nordiske samarbejde, Doris Jakobsen, der stiller op. Dernæst følger en dagsorden med hele 13 punkter.
Skrevet af Karsten Sommer
25. maj 2016 06:37

Fire af punkterne behandles dog i sammenhæng - andenbehandlinger der alle kredser om uranproblematikken.

Og de stammer alle fra Naalakkersuisoq Vittus Qujaikitsoq, der blandt andet ønsker at Grønland tilslutter sig den såkaldte IAEA-konvention, der skal sikre Grønland assistance i tilfælde af en ulykke, der involverer uran.

Desuden gælder det tilslutning til kontrolsystemer, der skal sikre at at Grønland lever op til internationale forpligtigelser omkring eksport af uranholdigt materiale samt fredelig udnyttelse af materialet.

Inden de debatter, tegner det til bred enighed omkring IA´s Agathe Fontains forslag om oprettelse af et rådgivnings - og rehabilitetscenter for blandt andet kræftramte her i landet.

Anthon Frederiksens forslag om oprettelse af selvstændige valgkredse i Qaanaaq og Ittoqqortoormiit skal 2.behandles, og ventes henvist til forårssamlingen 2017 til nærmere debat.

Og senere gælder det så et punkt, udsat fra i går, hvor IA´s Sara Olsvig tager hul på debatten om Grønlands muligheder for at hjælpe, når der opstår internationale menneskelige katastrofer såsom den igangværende flygtningeproblematik, og nødhjælp til ofrene.