Foto: Guide to Greenland

Nyt selskab: Det skal være lettere at være turist i Grønland

Igennem et bookingsystem skal det være nemmere for turister at finde rejseprodukter.

Et nyt turistselskab er åbnet i Grønland.

- Vi tror på, at vi kan gøre kagen større. Vi vil ikke komme og tage en del af andres kage. Vi vil have, at der kommer endnu flere turister til Grønland, siger Martin Madsen, der sammen med fire andre har startet turistfirmaet Guide to Greenland.

Selskabet hedder Guide to Greenland, og formålet er at gøre det nemmere for turister at finde tilbud på forskellige aktiviteter rundt om i landet.

Inspireret af det islandske system

- Vi har set den store vækst, der blandt andet har været på Island, og vi tror på, at vi kan tilføre det samme til Grønland ved at skabe en samlet markedsplads for alle produkter her i Grønland, siger Martin Madsen.

Det nye bookingsystem er inspireret af det Islandske Guide to Iceland.

- Så det er det, vi har brugt. Vi har taget noget, der fungerer og klarer sig rigtig godt i stedet for, at vi skulle bygge noget op fra bunden af. 

LÆS OGSÅ Turister kan igen medtage produkter af hvalros

Med det nye system kan turister søge efter tilbud fra lokale rejsebureauer og turoperatører, fortæller medejer Hans Jørgen Mørch:

- Hvis man for eksempel vælger Tasiilaq, så vil rejse- og overnatningsmuligheder og forskellige aktiviteter i Tasiilaq komme frem på hjemmesiden. 

Flere muligheder

Operatører fra især Island og Danmark henvender sig til Guide to Greenland, så der kommer hele tiden flere muligheder for turisterne.

- Vi har 14 indkvarteringer, hoteller og hostels. Derudover har vi 132 ture, som man kan booke via vores site lige nu, og vi har flere der kommer ind hele tiden. Jeg tror, at når måneden er omme, er vi ihvertfald oppe på 150, siger Martin Madsen.

Hos Visit Greenland tager man godt imod det nye selskab: 

- Visit Greenland synes, det er et virkelig godt initiativ, fordi det giver turisterne rigtige gode muligheder for at booke direkte hos aktørerne. Og tilgængeligheden vil også blive nemmere for turisterne, siger Mads Daniel Skifte, konstitueret souschef hos Visit Greenland.

LÆS OGSÅ Ti nye arktiske guider klar til turister

Guide to Greenland blev etableret i efteråret 2016 og gik online i maj 2017. Allerede nu er interessen stor, og Hans Jørgen Mørch forudser, at den bliver endnu større, når hjemmesiden bliver tilgængelig på blandt andet fransk, kinesisk, spansk og koreansk.

- Og når vi når dertil, regner vi med at flere turister vil komme til landet, siger Hans Jørgen Mørch.

LÆS OGSÅ Initiativ skal sikre gode forhold mellem lokale og turister

 

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt