Derfor gik det galt

Årsagen til det dramatiske helikopterstyrt ved Grønnedal for godt tre uger siden er fundet. Men der er fortsat ubesvarede spørgsmål.

Det var en knækket drivaksel til halerotoren, der var skyld i, at en Lynx-helikopter styrtede under en indflyvning til Hvidbjørnen. Men det er endnu uklart, hvad der var årsagen bag bristen.

Chefen for Flyvevåbnet, Henrik Røboe Dam, bekræfter over for fagbladet Ingeniøren, at det er konklusionen i Havarikommissionens foreløbige rapport.

Havariet skete, da Hvidbjørnen lå til kaj i Grønnedal, og helikopteren foretog en form for nødlanding i havet 25 meter fra skibet. Ingen af de ombordværende kom til skade.

Forsvarets Havarikommission vil altså indtil videre kun offentliggøre sin foreløbige konklusion og er fortsat i gang med at undersøge den præcise årsag til, at drivakslen knækkede. Opklaringsarbejdet sker i samarbejde med producenten Augsta/Westland.

- Der er flere teser for, hvad der gik galt, men dem holder vi for os selv, til vi kender den faktiske årsag. Lynx’en er jo en kompliceret maskine, så der kan være mange årsager, siger generalmajor Henrik Røboe Dam til Ingeniøren.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt