Foto: Jonas Fievé/KNR

Erik Jensen: Der skal bygges syv små lufthavne

Flere byer her i landet skal have landingsbaner, det slog landets naalakkersuisoq for infrastruktur fast på et pressemøde tirsdag.

De syv regionale landingsbaner skal bygges i Qeqertarsuaq, Qasigiannguit, Kangaatsiaq, Narsaq, Nanortalik, Tassiilaq og Ittoqqortoormiit.  

Selvom det var tilbage på efterårssamlingen 2015, at Inatsisartut besluttede, at der skal anlægges de syv nye landingsbaner, så er finansieringen endnu ikke på plads.

LÆS OGSÅ Naalakkersuisut vil udvikle det samlede lufttrafiksystem

Det kommer nok på finansloven for 2019

Naalakkersuisoq for infrastruktur henviser derimod til finansloven for 2019, når snakken falder på, hvordan de regionale landingsbaner skal finansieres.

- Det er først i 2019, at byggeriet kan igangsættes, så det må vi forhåbentlig håbe på, at alle partier også til den tid vil bakke det op. Fordi det er jo en Inatsisartutbeslutning, der er blevet vedtaget, og det arbejder vi også fuldt ud efter i Naalakkersuisut, siger Erik Jensen.

Naalakkersuisut kan på nuværende tidspunkt ikke sige noget om, hvad de forventer, det vil koste at anlægge de regionale landingsbaner, da projekteringen af de nye lufthavne ifølge Erik Jensen knap nok er begyndt.

Derfor kan naalakkersuisoq for infrastruktur heller ikke svare på, om pengene til alle syv projekter skal findes i finansloven for 2019, eller om de skal fordeles over flere år.

- Det kan jeg ikke udtale mig om lige på nuværende tidspunkt. Som sagt er der rigtigt meget arbejde, der først skal igangsættes, før vi kan sige noget konkret om, hvordan det hele skal finansieres, siger naalakkersuisoq for infrastruktur, Erik Jensen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!