Mila Heilmann Kreutzmann: - Der er ingen, der har tabt i mine øjne

Den oscarnominerede kortfilm 'Ivalu' kommer til at have stor indflydelse på den grønlandske filmindustri, mener filmproducer Ane Lena F. Rosbach.
Nivi Larsen (t.v.) og Mila Heilmann Kreutzmann (t.h.) på den champagnefarvede løber til Oscar-uddelingen 2023. Foto © : Paninnguaq Heilmann
14. marts 2023 11:12

Årets Oscar-show bød på overraskelser, grin og gråd.

Herhjemme sad mange og krydsede fingre for, at den grønlandsksprogede film 'Ivalu' ville vinde en Oscar i kategorien Bedste Kortfilm.

Sådan en blev det dog ikke til, da den gyldne statuette i stedet gik til den irske kortfilm 'An Irish Goodbye'.

Men selvom 'Ivalu' ikke vandt en Oscar, så vandt den i høj grad vores hjerter.

- At blive nomineret til en Oscar er meget stort. Derfor er der ingen, der har tabt i mine øjne. Vi er alle sammen glade, siger den 11-årige Mila Heilmann Kreutzmann, der er hovedrolleindehaveren i 'Ivalu', til KNR.

Mila Heilmann Kreutzmann sammen med Zoë Saldaña, der er kendt fra hitfilm som Avatar, Star Trek og Guardians of the Galaxy.

- Nu ved hele verden, at vi laver film

Til trods for, at filmproducer og bestyrelsesmedlem i FILM.GL Ane Lena F. Rosbech ikke havde spået de store vinderchancer til "Ivalu", så spår hun, at den vil få stor indflydelse på den grønlandske filmindustri:

- Selvfølgelig vil den få indflydelse. Den er blevet set af hele verden, og nu ved alle, at vi også laver film her i Grønland, siger hun.

- Selvom instruktøren er dansk, så er der rigtig mange grønlændere, der har været med til at lave den her film, og det er det specielle ved det. Nu har mange filminstruktører fra hele verden set, hvad vi kan. Jeg er så stolt, fortsætter Ane Lena F. Rosbech.