Departementchef: KNR har reklameret ulovligt

Avisen AG, som udkom i dag skriver, at KNR ulovligt har reklameret i deres internetside og dermed tjent ulovlige penge. Den information har AG fået fra medlem af Naalakkersuisoq Nivi Olsens embedsmænd i departementet for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke, som KNR hører ind under.
04. februar 2015 17:48

Nivi Olsens embedsmænd siger til AG, at i og med KNR's hjemmeside ikke kan betragtes som en programvirksomhed, har KNR ikke hjemmel til at reklamere i knr.gl og dermed har misligeholdt Inatsisartutlov nr. 7 af 8. juni 2014 om radio- og tv-virksomhed.

 

Modsat Nivi Olsens embedsmænd, så siger KNR's direktør, Søren Lennert Mortensen til AG, at KNR har forstået Inatsisartutloven lidt anderledes end embedsmændene i departementet.

Læs også Avisen AG langer hårdt ud efter KNR

Den udmelding støttes af formanden for KNR, Nukâraq Eugenius, som siger til AG.

- Når vi taler om konkurrenceforvridning, vil der altid være en gråzone. Loven siger jo ikke præcist, hvad der er konkurrenceforvridende, og hverken KNR eller departementet kan med sikkerhed sige, hvor grænsen går, siger Nukâraq Eugenius til AG.

 

Efter AG udkom i dag, har vi fra Radioavisen efterlyst svar fra Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke, Nivi Olsen om KNR virkelig har overtrådt lovgivningen ved at sætte bannerreklamer i KNR's hjemmeside og dermed tjene ulovlige penge.

Læs også Ikke flere bannerreklamer på knr.gl

Men hun har sendt sin departementschef for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke, Michael Christensen, som siger.

- Jamen, hvordan Søren Lennert Mortensen og KNR har valgt at forstår lovgivningen, det blander vi ikke os i. Men nu er det jo os der fortolker den.

 

Siger altså Michael Christensen og gør opmærksom på, at KNR's bannerreklamering på hjemmesiden var ulovlige.

- KNR har lov til at reklamere i radio og tv indenfor deres programflade. Men hvis man kigger på lovgivningen i paragraf 2, der difinerer den her programflade som værende deres radio og tv programmer.

- Det vil sige en programvirksomhed. Det er derfor vi har valgt at melde ud til KNR, at der således ikke kan reklamere på websiderne eller på andre medier end det der er difineret som programvirksomhed, sagde departementschef for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke, Michael Christensen.