Den gode skole fejler

Den gode skole er god nok, men selve udførelsen af arbejdet lader meget tilbage at ønske. Det mener tre formænd for undervisningsudvalget i de tre kommuner Qaasuitsup Kommunia, Qeqqata Kommunia og Kommune Kujalleq, hvor elever klarer sig dårligst.

Den gode skole er i alvorlig modvind. Eleverne dumper i hobetal og ingen har tilsyneladende nogen løsninger. Der er dog stadigt tilhængere af Den gode skole.

- Jeg siger altid, at Atuarfitsialiak er i sig selv en god skole, og man kan måske endda kalde det en af de bedste skoler i verden. Men selve udførelsen og implementeringen er alt for langsomt, siger, formand for undervisningsudvalget i Qaaasuitsup Kommunia Kristian Broberg.

Resultater lyver ikke

Hvorvidt Atuarfitsialak vitterligt er så god en skole skal være usagt. Resultaterne lyver dog ikke. Og det ser ikke ret godt ud.

Kristian Broberg er dog ikke ene om at mene, at problemet ligger i kommunernes udførelse af Atuarfitsialak. 

Karla E. Bisgaard, formand for undervisningsudvalget i Kommune Kujalleq, mener også at det er for tidligt at opgive Atuarfitsialak.

- Måske har man ikke nået målet med den gode skole, siger, Karla E. Bisgaard.

Ikke skolens skyld

Evelyn Frederiksen som også er formand for undervisningsudvalget i Qeqqata Kommune, mener også at Atuarfitsialak i sig selv er en god skole. Hun siger at man ikke kun skal give skolerne skylden for de miserable resultater.  

- Atuarfitsialak's formål er i sig selv god, men falden af karaktererne i overgangsperioden kan forklares på mange måder, det er ikke kun skolens skyld.

Hun ønsker dog ikke at pege, på hvem der så er skyld i de dårlige resultater, men peger på, at skolerne og forældre bør samarbejde mere for at forbedre situationen.

Brug flere penge

Der er næppe nogen lette løsninger, men Kristian Broberg fra Qaasuitsuip Kommunia mener, at hvis elever skal klare sig bedre, så skal der være mere fokus på sprogfagene.

- Det er vigtigt, at den gode skole bliver forbedret. For eksempel er vi nødt til at bruge flere penge på sproglærerne, fordi det er dem, der viderebringer viden om sprog til børnene. 

Læs også Avis: Hver anden elev dumper afgangsprøven i sprog

Evelyn Frederiksen mener, at man skal undersøge hvor problemet ligger i, så der kan forbedres.

- Når en hver elev skal klare sig godt, så er det vigtigt at skolen og forældre samarbejder for at nå det, derfor kan vi ikke sige hvor hvert problem ligger. Men vi er nødt til at finde hvor vi kan samarbejde bedst for at elever skal klare sig bedre, det skal vi finde og løse, siger Evelyn Frederiksen.

Samarbejde mellem skole og hjem

Karla. E Bisgaard mener, også at der skal være mere samarbejde mellem skoler, kommunerne, og forældrene.

- Skolebestyrelsen skal arbejde for, at skolen og forældre og elever samarbejder tættere og på den måde styrker skolen, siger, formand for undervisningsudvalget i Kommune Kujalleq Karla E. Bisgaard.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt