Den danske regering vil tillade homovielser

Regeringen vil efter nytår præsentere et lovforslag, der tillader homoseksuelle at blive gift i kirken.
Skrevet af Martine Lind Krebs
19. oktober 2011 15:39

- De første homovielser er forhåbentlig en realitet i foråret 2012. Jeg glæder mig så meget til, at det første homopar kan gå ud af kirken. Og jeg vil selv stå der og kaste med ris, siger Manu Sareen til Jyllands-Posten.

Udmeldingen kommer ikke som nogen overraskelse. Inden Manu Sareen blev kirkeminister, har han udtalt, at han overvejede at melde sig ud af Folkekirken, fordi homoseksuelle blev nægtet kirkebryllup.

Herhjemme kan beslutningen også få stor betydning. Fra den politisk ansvarlige for kirkeområdet, Mimi Karlsen, lød det sidste år sådan her:

- Selv om kirken er hjemtaget til Grønland, er ansvarsområdet, der omfatter ægteskaber og registrerede par, ikke. Men jeg mener, at også dette område skal hjemtages. Hvis det sker, eller hvis dansk lovgivning ændres på det område, vil jeg tale med biskoppen for at drøfte eventuelle ritualer," sagde Mimi Karlsen dengang til KNR.

Og nu kan netop dansk lovgivning altså være på vej til at ændre sig. Den grønlandske biskop Sofie Petersen har allerede tilkendegivet sin holdning; hun ser umiddelbart positivt på vielse af homoseksulle.

- Jeg ligger ikke fjernt fra det hold, der har sagt ja til, at man kan lave vielser i kirken. For der er ingen mennesker, der kan sætte sig som dommere over kærligheden mellem mennesker, hvad enten det er af samme køn eller modsat køn, har Sofie Petersen fastslået.

I dag kan bøsser og lesbiske indgå registreret partnerskab og efterfølgende blive velsignet af en præst.