En rapport med 16 overordnede anbefalinger på socialområdet er lavet, og skal nu hjælpes i gang med 80 millioner kroner og hjælp fra Danmark. Foto: Ane-Marie Petersen/KNR

Den danske regering står klar med mere hjælp til socialområdet

Bliver det nødvendigt med mere hjælp til at løfte socialområdet for udsatte børn og unge, så står regeringen klar, lyder det fra socialministeren i Danmark.

Danmark og Grønland har forpligtet sig til et hidtil uset tæt samarbejde på socialområdet, siden området blev hjemtaget i 1979.

En rapport med 16 overordnede anbefalinger på socialområdet er lavet, og skal nu hjælpes i gang med 80 millioner kroner og hjælp fra Danmark frem til 2023.

Og viser det sig, at der er behov for mere hjælp til at løfte området for socialt udsatte børn og unge, så står den danske regering klar med mere hjælp.

LÆS OGSÅ Astrid Krag om socialindsats: Det har ikke været godt nok

Sådan lyder det fra den danske social- og indenrigsminister Astrid Krag (S).

- Vi vil følge arbejdet meget tæt sammen med Martha (Abelsen red.) og min socialstyrelse. Jeg vil derfor sige, at den forpligtelse, som vi har vist efter, at den grønlandske regering henvendte sig til os, den vil også gælde i fremtiden, siger hun til KNR.

Vil arbejde inden for tidsrammen

Astrid Krag tror dog på, at de 16 tiltag kan nå at blive sat i gang inden for tidsrammen på to år. Meningen er, at de 16 anbefalinger skal løfte flere børn og unge ud af omsorgssvigt og seksuelt misbrug. Det er også meningen, at anbefalingerne skal styrke foranstaltning og behandling af krænkerne.

- Jeg tror, at vi lykkes, fordi forarbejdet har været så grundigt. Der har været en tæt dialog med borgmestrene, men også fagfolk og organisationer og dem, der skal bære det gennem, siger hun.

LÆS OGSÅ Overblik: Her er de 16 anbefalinger til udsatte børn og unge

Ministeren slår dog fast, at det største ansvar for at komme i mål, hviler på det grønlandske folk selv.

- Hele forudsætningen for, at det kan lykkes, er jo, at alle her i Grønland er med. Vi vil have gode og trygge børneliv for alle, og det er klart, at det kan en regering, embedsmænd og myndigheder ikke gøre alene, siger hun.

Ny enhed anbefales

Anbefaling nummer fire handler da netop også om en styrkelse af civilsamfundets mulighed for at bidrage til socialområdet.

Det foreslås blandt andet, at der oprettes en national koordineringsenhed for den frivillige indsats på børneområdet. Den skal også være et kontaktsted for danske fonde, der ønsker at bidrage til området.

LÆS OGSÅ Dansk socialminister er i Nuuk og præsenterer hjælp til udsatte børn og unge

Du kan læse mere om punktet og hele rapporten her.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt