De kritiske partier er bare imod de nye lufthavne, og efter min mening prøver de at stoppe processen ved at vælte en minister, siger Nivi Olsen. Foto: KNR

Demokraterne freder naalakkersuisoq Karl Frederik Danielsen: Han fortjener arbejdsro

Demokraterne vil hverken høre om mistillid eller næser. Karl Frederik Danielsen gør et godt stykke arbejde, mener den fungerende formand Nivi Olsen.

Taburetten vakler ikke under naalakkersuisoq Karl Frederik Danielsen (S) på trods af, at IA, Samarbejdspartiet og Partii Naleraq gerne vil af med ham.

For Demokraterne freder naalakkersuisoq for boliger og infrastruktur, siger Nivi Olsen, der er konstitueret formand for regeringens støtteparti.

-  Oppositionen har travlt med at vælte en minister på et tyndt grundlag, siger hun til KNR. 

LÆS OGSÅ Naleraq: Vi har mistillid til Karl Frederik Danielsen

-  Jeg synes, at Karl Frederik Danielsen gør et godt stykke arbejde, og han fortjener arbejdsro, fordi der er et kæmpe stykke arbejde, der skal gøres indenfor hans områder med blandt andet lufthavnspakken. Det er det største projekt, vi har haft i Grønland, og det vil klæde oppositionen at kæmpe med på det projekt i stedet for at bremse op, lyder det fra Nivi Olsen.

Sagde ja men mente nej

Kritikken af Karl Frederik Danielsen har ulmet, siden han gav forkerte oplysninger under et pressemøde om Forsvarets fortsatte brug af Kangerlussuaq. Her svarede Karl Frederik Danielsen ja til KNR på spørgsmålet om, hvorvidt der eksisterer en ikke-offentliggjort aftale om, at Forsvaret skal betale for renovering og drift af lufthavnen.

Et ja, som han måtte ændre til et nej kort efter, for sådan en aftale findes ikke.

Og det har fået Partii Naleraq til i dag at sige, at partiet har mistillid til Karl Frederik Danielsen, og at det vil stille et mistillidsdagsorden mod ham ved en forespørgselsdebat om lufthavnene 12. november i Inatsisartut, hvis ikke Karl Frederik Danielsen er blevet skiftet ud inden. 

LÆS OGSÅ Forvirringen er total: Svarede ja – men mente nej

Også næstformand i IA, Aqqaluaq B. Egede,  har meldt sig i kritikerkoret af Karl Frederik Danielsen. 

- Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur har indtil flere gange haft udmeldinger, der direkte er i modstrid med hinanden. Pressemeddelelser og ukorrekte oplysninger til Inatsisartut kommer ud i en lind strøm, og disse skaber usikkerhed i vores arbejde samt i vores beslutninger, lyder det fra ham.

Samarbejdspartiets Tillie Martinussen er også alt andet end begejstret: 

- Der bør uddeles en næse eller en fyreseddel, siger hun i en pressemeddelelse som reaktion på spørgsmålet om Kangerlussuaq.

De er bare imod lufthavne

Men Demokraterne vil ikke høre om hverken mistillid eller næser.

- Karl Frederik Danielsen har rettet sin udmelding, og han har sagt det, der skal siges. Derfor synes jeg ikke, at man på så tyndt et grundlag kan vælte en minister, siger Nivi Olsen.

Partierne peger også på, at Karl Frederik Danielsen er kommet med modstridende oplysninger i andre tilfælde. Hvad siger du til den kritik af ham?

- De kritiske partier er imod de nye lufthavne, og efter min mening prøver de at stoppe processen ved at vælte en minister. Det synes jeg ikke de skal have lov til, siger Nivi Olsen.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt