I de næste fire års repræsenterer Aaja Chemnitz Larsen og Aki-Matilda Høegh-Dam Grønland i Folketinget. Foto: KNRFoto: KNR/ANNA P. KNUDSEN

Debutanten og den erfarne: Hvor er det fedt!

En debutant og en erfaren. De næste fire års repræsentanter i Folketinget blev meget rørte, da de fandt ud af at de bliver valgt ind.

Det var en bevæget Aki-Matilda Høegh-Dam (S), der sent i går aftes satte ord på, hvordan det er at blive valgt ind i Folketinget: 

- Det er fedt. Det er lidt surrealistisk, og jeg har ikke rigtig fattet det endnu. Men jeg er stolt over, at være nået så langt.

Hun fik over 3.467 personlige stemmer. I alt fik Siumut 29,4 procent af stemmerne. 

- Det har virkelig givet mig styrke, at så mange har bakket mig op og vist mig tillid, også under valgkampen. Hvis jeg en dag føler mig trist eller føler mig mindre værd, vil det give mig styrke, at jeg har fået så stor opbakning, lød det fra folketingsdebutanten.

- Jeg vil aldrig glemme mit bagland og mine rødder, når jeg tager til Danmark for at arbejde. Af hjertet tak.

Aki-Mathilda Høegh Dam er 22 år.

Uddannelse/arbejde: Bachelor i statskundskab

Hun støtter Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen.

Aaja Chemnitz Larsen er 41 år. 

Uddannelse: Cand.scient.adm.

Hun vil endnu ikke pege på en bestemt statsministerkandidat.

Aki-Matilda Høegh-Dams grønlandske kollega de næste fire år har også tilbragt de sidste fire i Folketinget. Og det var da også en bevæget Aaja Chemnitz-Larsen (IA) der tog imod nyheden om, at vælgerne betror hende endnu en periode bag borgens tykke mure.

- Jeg er rørt, meget rørt. Tusind tak, ikke kun til Nuuk men til hele Grønland, sagde hun. 

- Tusind tak til alle, der har stemt på mig. Jeg er en dansktalende grønlænder, så nogle gange så føler man sig udenfor eller lidt forkert. Og det her er et tegn på, at I Grønland er der plads til alle - også til dem der snakker dansk. Til dem der har blå øjne eller lyst hår men som føler sig som en grønlænder.

Aaja Chemnitz Larsen fik 5.686 personlige stemmer. I alt fik IA 33,4 procent af stemmerne.

 

Kommentarer