Debora Kleist udpeget til forfatningskommissionen

Inuit Ataqatigiit har udpeget Debora Kleist som partiets nye medlem af forfatningskommissionen. Det oplyser formand, Sara Olsvig i en pressemeddelelse.
Foto © : KNR
13. januar 2018 18:33

Udpegelsen af et nyt IA-medlem til kommissionen blev nødvendigt efter at Naalakkersuisut onsdag besluttede, at IAs Ane Hansen skulle træde ud af kommissionen på grund af sin orlov fra Inatsisartut.

Sara Olsvig ærgrer sig over, at uenigheder om kommissionen har overskygget selve indholdet af kommissionens arbejde.

LÆS OGSÅ Forfatningskommissionen har genoptaget arbejdet

- Der er brugt en masse tid og kræfter på at diskutere, hvem der skal sidde på hvilke sæder i stedet for fra dag ét at koncentrere sig om arbejdets indhold. Vi kræver en bedre ledelse af arbejdet i Forfatningskommissionen og opfordrer stærkt til, at ledelsen baner vejen for en ordentlig proces, som man står sammen om fremad, skriver IA-formanden.

Forfatningskommissionens medlemmer

Vivian Motzfeldt (S)

Jess Svane (S)

Mimi Karlsen (IA)

Debora Kleist (IA)

Per Rosing-Petersen (PN)

Nivi Olsen (D)

Forfatningskommissionen nedlagde arbejdet i begyndelsen af november, fordi der opstod tvivl om Ane Hansen og Siumuts Mala Høy Kuko fortsat kunne være medlem af kommissionen.

LÆS OGSÅ Mala Høy Kúko og Ane Hansen ud af Forfatningskommissionen

Siden har både formanden for Inuit Ataqatigiit, Sara Olsvig, og naalakkersuisoq for selvstændighed, Suka K. Frederiksen i skarpe vendinger opfordret kommissionen til at genoptage arbejdet.

Begge har nemlig givet udtryk for, at kommissionens formand Vivian Motzfeldt ikke skal blande sig i kommissionens sammensætning.

Formandskabet for forfatningskommissionen har i denne uge meddelt, at kommissionen genoptager arbejdet.

LÆS OGSÅ Suka K: - Kom i gang med arbejdet