De udenskærs hellefisk har det godt

Mens der var dårlige nyheder for det indenskærsfiskeri i Nordgrønland, så ser det straks bedre ud for det udenskærsfiskeri efter hellefisk.

Der er flere fisk udenskærs, og derfor hæves den biologiske anbefaling for 2019. Det fortæller chef for afdelingen for fisk og skaldyr på Grønlands Naturinstitut, Helle Siegstad:

- Vi kan se, at hellefiskebestanden mellem Grønland og Canada er et fiskeri, hvor man deler kvoten fuldstændig, og man har fulgt den biologiske rådgivning gennem hele historien. Og man er ikke nået et punkt, hvor man kan se en påvirkning af bestanden, siger chef for afdelingen for fisk og skaldyr, Helle Siegstad.

LÆS OGSÅ Den indenskærs hellefisk er i tilbagegang

Rådgivningen for Davis Stræde og Baffin Bugt sættes op med 4.070 tons i 2019, og det er på grund af, at hellefiskene har det rigtig godt i området.

- Vi kan se, at der har været en bedring for rekrutterne - der kommer flere og flere små fisk derude - vi kan se, at biomassen har været stigende fra 2014 og frem specielt. Så der er nogle gode forhold - og gunstige forhold for hellefiskene udenskærs.

LÆS OGSÅ Byggeri og hellefisk koster Halibut Greenland millioner

Naturinstituttet håber, at den gode udvikling udenskærs - på sigt kan få en positiv effekt på den indenskærs bestand af hellefisk i Nordgrønland. 

Indenskærs er hellefiskebestanden nemlig presset af, at der ifølge Naturinstituttet fiskes for hårdt på bestanden: 

- Igennem hele historien, af de data vi har, har vi set en stabil tilførsel af rekrutter, som kommer fra det udenskærs områder. Faktisk har den været stigende de senere år. Så man kan godt forestille sig, at der kommer en lidt afsmittende effekt, at der kommer flere fisk ind, siger Helle Siegstad.

LÆS OGSÅ Nedgang i hellefiskefiskeriet er ikke overraskende

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt