De nordiske lande holder seminar i Katuaq

I morgen den 10. februar afholder Naalakkersuisut sit årlige Nordisk seminar, hvor politikere, organisationsfolk og embedsmænd får en introduktion til dette års Nordisk samarbejde.
Foto © : Søren Sigfusson/norden.org
Skrevet af Inge S. Rasmussen
09. februar 2016 13:48

I år leder Danmark arbejdet i Nordisk Råd, og præsidenten for Nordisk Råd Henrik Dam Kristensen (MF) er inviteret til Grønland af formanden for den grønlandske delegation til Nordisk Råd Ineqi Kielsen og medlem af Naalakkersuisoq for Nordisk Samarbejde Doris Jakobsen.

Formålet er at give alle en briefing fra årets start om de prioriteter, som formandskabet vil arbejdet med i Nordisk Råd.

Derudover har Doris Jakobsen inviteret sine kolleger fra Færøerne og Åland med til seminaret for at styrke samarbejdet med de øvrige selvstyrende områder i Nordisk Råd.

Seminarets anden halvdel vil dreje sig om det nordiske samarbejde, der skal nedbringe antallet af grænsehindringer i Norden, og her vil deltagerne få præsenteret erfaringer fra dette arbejde fra de 3 selvstyrelande, idet deres repræsentanter i Grænsehindringsrådet i 2015 vil give oplæg.

I denne afdeling vil Hallo Norden i Grønland, som startede i efteråret i NAPA, fortælle om deres start, og om hvorledes de kommer til at arbejde i de kommende år.

Formålet er at styrke informationen om, hvilke regler der gælder for pendlere, og når personer flytter til et andet nordisk land for at arbejde, studere eller eventuelt nyde sit otium.