De ældre vil have mere rabat på sejlads

De ældre i Nuuk er ikke helt tilfredse med en ny rabatordning til sejlads langs kysten. Rabatten er nemlig ikke stor nok, mener flere.
Villa Lorentzen fra ældreforeningen i Nuuk hører til blandt de, der gerne så en større rabat i højsæsonen. Foto © : Qanoqooq
16. februar 2020 18:51

Ældre, der rejser med Arctic Umiaq Line vil i 2020 få 25 procent rabat om sommeren, som er højsæson.

Det møder forskellige reaktioner fra medlemmer af Nuummi Utoqqaat Peqatigiit, ældreforeningen Nuuk.

- Er det besluttet? Hvorfor er det så lavt? Jeg ønskede ellers det skulle være højere, siger Villa Lorentzen, der er medlem i ældreforeningen Nuuk.

Naalakkersuisuts forslag om, at pensionister og førtidspensionister, der rejser med Sarfaq Ittuk om sommeren, fremover skal have 25 procent rabat, får opbakning af Inatsisartut.

LÆS OGSÅ Pensionister får rabat på liggepladser hos Arctic Umiaq Line til sommer

Aftalen om rabatten er indgået mellem Departementet for Boliger og Infrastruktur og rederiet Arctic Umiaq Line. Det meddelte departementet i sidste uge.

Der er ikke penge til rejser

Nogle mener dog at 25 procent er for lidt.

- Jeg betaler for bolig, lys, varme, vand, og efter regningerne har vi meget lidt til rådighed. Der er ikke nok, hvis ikke vi er sparsomme, siger Villa Lorentzen.

En tur/retur rejse i sommersæsonen fra Nuuk til Ilulissat med Sarfaq Ittuk koster normalt 4675 kroner.  Med den nuværende rabat vil den koste 3525 kroner. Det er en besparelse på 1.150 kroner.

LÆS OGSÅ Sarfaq Ittuk når ikke frem til Qaqortoq og Narsaq

Andre mener at rabatten vil gavne:

- Det betyder meget for mig.  Jeg har familie i Nordgrønland og særligt når jeg rejser fra Nuuk til Qasigiannguit, så skal jeg enten til Aasiaat eller Ilulissat.

- Så skal jeg til Qasigiannguit med et andet fartøj. Det koster naturligvis ekstra, fortæller Inger Poulsen Rosbach, der er medlem i ældreforeningen Nuuk.

Formanden for ældreforeningen i Nuuk, Aaninnguaq Falksen, mener, at det bør være endnu billigere at sejle i de åbne værelser om sommeren med Sarfaq Ittuk.

- 50 eller 75 procent. De nuværende priser passer ikke til pensionister.

Lidt har også ret

Men hendes mand, der også er medlem af ældreforeningn mener, at man bør være glad for rabatten på 25 procent.

- Det vil gavne. Det vil mange ældre være glade for, siger han.

I lavsæsonen gives der 50 procent rabat til pensionister og førtidspensionister til alle billettyper.

Kunder der er pensioneret eller førtidspensioneret, der har købt billetter til fuld pris kan få prisforskellen returneret fra Arctic Umiaq Line A/S, og det kan man gøre ved at henvende sig til selskabet.