David Attenborough hylder Greta Thunberg - men hendes far er bekymret

Klimaaktivisten Greta Thunbergs far siger i et interview med BBC, at han syntes, at det var en dårlig idé, at hans datter gik i front i kampen mod klimaforandringer, og at han i dag er bekymret over det "had", som hun møder.
Greta Thunberg har skabt opmærksomhed i hele verden omkring klimaproblemer Foto © : Nicholas Kamm/AFP/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
30. december 2019 15:05

- Jeg støttede ikke hendes beslutning om at gå ud af skolen for at blive klimaaktivist, siger Svante Thunberg om sin 16-årige datter i interviewet.

Millioner af mennesker er blevet inspireret af den unge svensk klimaaktivist, og i et BBC-radioprogram mandag sagde den kendte britiske naturforkæmper David Attenborough til hende, at hendes indsats "har vækket verden" i forhold til klimafordringerne.

LÆS OGSÅ Donald Trump revser Greta Thunberg

Greta Thunberg talte med David Attenborough over Skype fra sit hjem i Stockholm, og hun sagde, at han inspirerede hendes aktivisme.

Ifølge David Attenborough, har Greta Thunberg "opnået resultater, som mange af os, der har arbejdet med problemerne i 20 år, ikke har kunnet".

Svante Thunberg fortæller, at datteren for fire år siden blev diagnosticeret med Asperger's - en form for autisme. Han forklarer, at dette gør hende "i stand til at se ting udefra".

Faren er dog bekymret over de mange "fake news" og de historier, som folk finder på om hans datter, og det had, som det skaber.

LÆS OGSÅ Brasiliansk præsident: Greta Thunberg er en møgunge

- Men hun klarer kritik ualmindeligt godt. Jeg ved helt ærligt ikke, hvordan hun klarer det. Men hun ler det meste af tiden. Hun finder det meget morsomt, lyder det fra Svante Thunberg.