Grønland bør være selvstændigt. Det svarer halvdelen af de unge i en ny undersøgelse af danske unges viden om Grønland og grønlændere.Foto: KNR / Foto: Jonas Fievé

Undersøgelse: Danske unge støtter et selvstændigt Grønland

Grønland bør være selvstændigt. Det svarer halvdelen af de unge i en ny undersøgelse af danske unges viden om Grønland og grønlændere.

De unge danskere er overordnet positive over for, at Grønland en dag kan blive uafhængig af Danmark.

I en spørgeundersøgelse, som Epinion har lavet for Undervisningsministeriet i Danmark, svarer halvdelen af de unge i undersøgelsen, at de er ’helt enige’ eller ’delvist enige’ i, at Grønland bør blive et selvstændigt land.

LÆS OGSÅ ’Grønlændere er stærke, beskedne og civiliserede – og misbrugere’

Kun hver femte er ’helt’ eller delvist’ uenige i udsigten til et løsrevet Grønland. Resten svarede, at de hverken er ’for eller imod’, at Grønland melder sig ud af rigsfællesskabet.

Voksne danskere ønsker Grønland i rigsfællesskabet

Dermed virker de adspurgte unge, der går i 9. klasse og 3.g, mere positive over for at vinke farvel til Grønland, end generationerne før dem.

LÆS OGSÅ Danske elever skal lære historien om rigsfællesskabet

Sidste år stillede Epinion et lignende spørgsmål til voksne danskere for DR, hvor 57 procent svarede, at de ønsker at beholde Grønland i rigsfællesskabet.

Spørgsmålet dengang lød dog på, om Grønland ”på nuværende tidspunkt” bør forblive i rigsfællesskabet?

I spørgsmålet til de danske elever blev der ikke sat et tidspunkt for, hvornår Grønland eventuelt skal løsrive sig fra Danmark.

Hos de danske unge, der har deltaget i undersøgelsen, kan man dog se, at de, som er imod et selvstændigt Grønland, har en lille smule større viden om Grønland end de, der støtter et selvstændigt Grønland.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt