Danske fonde sætter ind mod kvindevold

Tre danske fonde - Mary Fonden, Danner stiftelsen og OAK Foundation - vil med et nyt projekt forsøge at styrke krisecentrene.

Projektet har afsæt i en undersøgelse sidste år, der viste, at 62 pct. af alle voksne kvinder på et tidspunkt har været udsat for vold, og at godt en fjerdel af de grønlandske børn har oplevet deres mor blive udsat for vold. Og derfor skal der nu med et nyt dansk-grønlandsk samarbejde sættes ind over for den udbredte partnervold.

Det skal ske ved at styrke indsatsen på de enkelte krisecentre gennem netævrksarbejde og kompetenceudvikling blandt ledere og medarbejdere.

Ifølge kronprinsesse Mary er vold mod kvinder et globalt problem.

- Derfor giver det god mening at samarbejde om at sætte kvinderne på tværs af kulturer og landegrænser. I Mary Fonden er det håbet, at det stærke partnerskab i det nye projekt kan bruge de internationale erfaringer på området til at støtte voldsudsatte kvinder og børn i Grønland, siger kronprisessen i en kommentar.

Bag projektet står ud over Mary Fonden, Danner Stiftelsen og OAK Foundation, Sammenslutningen af Krisecentre i Grønland, Mælkebøttecentret i Nuuk og Departementet for Familie og Justitsvæsen.

Projektet sættes i gang i maj med en workshop.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt