Danmark vil udbrede kendskabet til sælfangst

Folketingsmedlem Sara Olsvig fra IA har nu fået svar på tre spørgsmål til udenrigsminister Villy Søvndal om Grønlands problematiske sælskindseksport.
24. februar 2012 07:00

Med spørgsmålene efterlyste Sara Olsvig et klart svar fra regeringen på, om den anerkender sælfangst som et legitimt erhverv, og hvad Danmark vil gøre for at promovere salget af grønlandske sælskind.

I sine svar understreger udenrigsminister Villy Søvndal blandt andet, at den danske regering støtter Grønland ved at medvirke til at udbrede kendskabet om sælfangsten i Grønland til toldmyndigheder, erhvervsorganisationer og interesseorganisationer.

Samtidig arbejder den danske regering også for at udbrede kendskabet til Grønlands sælfangst som et bæredygtigt erhverv.

Udenrigsministeren oplyser, at man senest har inddraget den danske ambassade i Beijing og generalkonsulatet i Shanghai i dette arbejde.

Og så betoner Villy Søvndahl, at den danske regering har fuld tillid til, at de grønlandske myndigheder forvalter sælfangsten på en forsvarlig måde.

Det fremgår også af udenrigsministerens svar, at regeringen har indledt en dialog på højt niveau med toldunionen mellem Rusland, Hviderusland og Kasakhstan. Alle sammen lande, der for nylig har indført importforbud af sælprodukter.

Endelig oplyser Villy Søvndal i svaret til Sara Olsvig, at EU-Kommissionen senere i år skal aflægge rapport til EU-Parlamentet om konsekvenserne af EU's forbud mod import af sælskind fra den industrielle sælfangst.