Danmark får nyt borgerligt parti

To tidligere medlemmer af Liberal Alliance har stiftet det nye borgerlige parti 'Fremad'.
Simon Emil Ammitzbøll-Bille og Christina Egelund forlod Liberal Alliance for få uger siden. Efterfølgende har der svirret rygter om det nye parti, der altså nu har fået navnet, 'Fremad'. Foto © : Philip Davali/Ritzau Scanpix
07. november 2019 07:21

Danmark har fået et nyt politisk parti.

'Fremad' hedder partiet, der er stiftet af de to tidligere medlemmer af Liberal Alliance Christina Egelund og Simon Emil Ammitzbøll-Bille, skriver Berlingske.

Simon Emil Ammitzbøll-Bille, der er tidligere økonomi og indenrigsminister for den borgerlige regering, bliver formand for det nye parti, skriver Berlingske ifølge Ritzau.

Ammitzbøll-Bille ser behovet for et nyt parti, da det i hans øjne er gået for vidt med symbolske udlændingestramninger.

- Danskerne vil gerne have en stram udlændingepolitik. Det har vi forståelse for, og det går vi også ind for. Det vi siger, er, at den også skal være præget af fairness og retssikkerhed. Det er den justering, vi gerne vi have, siger han til Berlingske.

Værdiliberalt midterparti

På sin Twitter-profil beskriver Ammitzbøll-Bille partiet som et "værdiliberalt midterparti".

Den anden af partiets stiftere, Christina Egelund, er blandt andet tidligere politisk ordfører i Liberal Alliance.

Liberal Alliance fik et katastrofalt Folketingsvalg og gik fra 13 til fire mandater. Partiet har siden været i krise og både Ammitzbøll-Bille og Egelund forlod Liberal Alliance for få uger siden. Efterfølgende har der svirret rygter om det nye parti, der altså nu har fået navnet, 'Fremad'.

Det ligger allerede nu fast, at partiet peger på Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, som statsminister efter et valg.

Med det ny parti er der nu 9 borgerlige partier i Danmark.