Chefen for coronastaben, Hans-Peder Barlach Christensen, opfordrer strandede passagerer i Danmark til ikke at ringe til Air Greenland eller de grønlandske myndigheder.Foto: KNR / Malik Brøns

Coronastaben: Strandede passagerer i DK bliver ringet op om billetter

Passagerer i Danmark, som venter på at komme hjem til Grønland, skal ikke selv kontakte Air Greenland. De bliver i stedet ringet op af myndighederne, understreger chefen for Coronastaben.

Artiklen er opdateret 19. januar efter nye svar fra Hans-Peder Barlach Christensen.

- Lad være med at foretage jer noget. Det nytter ikke noget at ringe til Air Greenland. I bliver alle kontaktet.

Sådan siger Hans-Peder Barlach Christensen, chef for Coronastaben under Selvstyret. 

Fredag kunne KNR fortælle, at flere passagerer, der er eller har været strandet i Danmark under nedlukningen af Grønland, oplever mangel på information og forvirring om nye flybilletter til hjemrejsen til Grønland.

LÆS OGSÅ Stor forvirring hos passagerer: Jette fik fire billetter fra Kbh til Nuuk

Men Hans-Peder Barlach Christensen påpeger, at passagererne ikke skal kontakte Air Greenland.

Myndighederne har nemlig overtaget al booking af flybilletter for de strandede passagerer under nedlukningen. I stedet skal passagerer vente på et telefonopkald fra myndighederne. Et opkald, der kan komme dagen inden afrejse.

Ifølge oplysninger fra passagerer er flere blevet henvist til Air Greenlands kundeservice, når de har kontaktet myndighederne for at få klarhed over en eller flere billetter.

Men det afvser Hans-Peder Barlach Christensen. I stedet er passagerer udelukkende blevet henvist til Air Greenlands hjemmeside, hvor det er muligt at udfylde en blanket, hvis man ønsker at refundere en bestilt flybillet fra Danmark til Grønland under nedlukningen eller ændre den til efter 28. februar.

Stabschef: Alle var advaret mod at rejse

30. december 2020 meddelte myndighederne, at alle indrejser til Grønland blev annulleret frem til 12. januar i år. Det er siden blevet forlænget til udgangen af februar.

Det sker for at holde antallet af personer smittet med COVID-19 på et minimum i Grønland. Det gælder ikke mindst den såkaldte britiske mutation af virussen, som er ekstra smitsom.

Desuden havde myndighederne på det kraftigste advaret mod at rejse på ferie til Danmark og julen og nytåret, understreger Hans-Peder Barlach Christensen.

- Det er en risiko at tage til Danmark. Lad være, gentager Hans-Peder Barlach Christensen og tilføjer:

- Det her set-up er ikke lavet for at genere noget eller være til gavn for passagerer. Det er lavet for de 55.000 mennesker, som ikke er rejst ud af Grønland.

LÆS OGSÅ Naalakkersuisut lukker for indrejse

Han tilføjer, at alle indrejsende i øvrigt bliver ringet op af myndighederne dagen efter ankomst til Grønland med forklaring om karantænereglerne.

Hans-Peder Barlach Christensen kalder i øvrigt samarbejdet med Air Greenland 'yderst tilfredsstillende'.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt