Coronasmittet indlagt i Nuuk

En smittet i forbindelse med lufthavnsbyggeriet er i dag blevet indlagt på Dronning Ingrids Hospital. Vedkommende er blevet alvorligere syg, siger landslægen.
- Det er helt forventeligt, når man har ti smittede, som ikke er helt unge, at der ville dukke én op, som ville komme op i den kategori, hvor man får behov for at komme på sygehuset og blive behandlet, siger Henrik L. Hansen. Foto © : Jonas Løvschall-Wedel
11. juni 2021 15:42

- En af de smittede er blevet noget alvorligere syg, og har fået et noget mere kompliceret forløb, som har gjort, at vedkommende nu er blevet indlagt til behandling på Dronning Ingrids Hospital.

Det siger landslæge, Henrik L. Hansen til KNR.

Han forklarer, at det var forventet, at mindst en af de mange smittede i forbindelse med lufthavnsbyggeriet, ville få komplikationer.

Nogen af dem er nemlig ikke helt unge.

LÆS OGSÅ Endnu en smittet i Munck-campen i Nuuk

- Det er helt forventeligt, når man har ti smittede, som ikke er helt unge, at der ville dukke én op, som ville komme op i den kategori, hvor man får behov for at komme på sygehuset og blive behandlet.

Landslægen forklarer, at vedkommende får hjælp på sygehuset for at få ilt og væske.

- Sådan så man sikrer, at kroppen fungerer, som den skal, og man ikke går hen og får et virkelig kompliceret forløb, siger Henrik L. Hansen.

Han forventer, at vedkommende bliver udskrevet igen fra sygehuset inden for en kort tid.

Fire smittet

Fire personer er registreret smittede i Nuuk. 

Alle arbejder ifølge landslæge Henrik L. Hansen i samme virksomhed. Det er Munch Gruppen, som anlægger den nye landingsbane i lufthavnen i Nuuk.

Da smittetallet var på sit højeste, var ni ansatte smittede i starten af juni. De har med stor sandsynlighed smittet hinanden inde i den camp, hvor de bor ved lufthavnen.

Seks af dem blev meldt raske 7. juni.  

LÆS OGSÅ Overblik: Status på coronavirus i Grønland

De 80 medarbejdere i lufthavnsbyggeriet bliver testet jævnligt, og 10. juni blev endnu en i campen registreret smittet i massetestningen. 

Byggeriet af landingsbanen stod stille i en uges tid, da alle de ansatte var i karantæne - men 8. juni blev det genoptaget.

I alt har der været 44 smittede i Grønland. De 40 er raske igen.

En enkelt coronasmittet har før været indlagt på Dronning Ingrids Hospital i Nuuk. Det skete 31. december, efter at patienten havde været til behandling i Danmark på grund af en kronisk sygdom. Patienten var ikke kritisk syg – og ifølge landslægen var det den kroniske sygdom, som gjorde, at personen skulle indlægges.